Aktuell Sikkerhet 2/2018 er ute nå

Et fingeravtrykk på kortet er det som skal til for å komme inn døren. Alle data er lagret på kortet, og nye lesere er ikke nødvendig. Dette og mye mer kan du lese om i årets andre Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 2/2018 kan du lese om følgende:

LEDER

Verdt å vente på anbudsrunde
«At sikkerhetsselskaper velger å gi sine nyutdannede vektere ID-kort som ikke er i henhold til myndighetenes krav, er i utgangspunktet overraskende all den tid en samlet bransje har applaudert en standardisering som skal forebygge juks. Årsaken til dagens praksis viser seg å være den meget høye kostnaden hologrammet utløser.»
Les lederartikkelen her

NASJONAL TRUSSELVURDERING

Suksess i fem byer
At Nasjonal trusselvurdering har vært et forsømt interesse område blant norske næringslivsaktører, er godt kjent. Derfor samlet NSR ressurspersoner i fem norske byer og inviterte næringslivet til seminar. Det viste seg å bli en kjempesuksess.

TEKNISK SIKKERHET

Kjemper for videreføring av kjempe-kontrakt
De siste fem årene har Stanley Security i Trøndelag vokst med ti medarbeidere bare i Trondheim. Avdelingssjef Asbjørn Stette har nå 34 ansatte fordelt på tre kontorer, og hans klare mål er ytterligere vekst i årene som kommer.

Skal toppe SMB-markedet
Stanley Security satser på rask vekst med sin Stanley smartalarm for SMB-markedet. Fra å ha en markedsandel på under fem prosent i dag, håper de å være blant de to største leverandørene i Norge i løpet av halvannet år.

– Mer enn tradisjonelt alarmmottak
En stor videovegg med 18 skjermer, som alle er 49 tommer store, er et viktig hjelpemiddel for operatørene i Stanley Securitys nye alarmstasjon. Med EN50518-godkjenning er den blant landets absolutt mest moderne – og sikre.

Ny operasjonssentral og økt kameratetthet
Driftssentralen hos Sporveien T-bane AS i Oslo disponerer i dag 350 kameraer for sikring av passasjer trygghet og forebygging av skadeverk. En omstilling i selskapet innebærer etablering av operasjonssentral og økt kameratetthet for å imøtekomme Jernbanetilsynets sikringsforskrift.

REKRUTTERING

– Jeg har mye å lære, men også å tilføre
Jon Stavnsborg følger i sin fars fotspor og gjør karriere i sikkerhetsbransjen. 12 år etter at han som 16-åring fikk sin første lønn fra Pegasus Kontroll, er han i dag selskapets leder i Midt-Norge.

NORSK SIKKERHETSFORENING

Kvinneandelen vokser i Nosif-styret
Norsk Sikkerhetsforening har mer enn trekvart million kroner på bok og gleder seg over stor deltakelse på medlemsmøtene.

ADGANGSKONTROLL

Én finger på kortet – og du er inne
Et fingeravtrykk på kortet er det som skal til for å komme inn døren. Alle data er lagret på kortet, og nye lesere er ikke nødvendig.

OMRÅDESIKRING

– Om kort tid er vi landsdekkende
Ole Kristian Hovde i Foraas Områdesikring leder an i den nye paraplyorganisasjonen OSN AS. Selskapets slagord forplikter til landsdekkende aktivitet, noe Hovde lover vil skje i løpet av kort tid.

KAMERAOVERVÅKING

Sikrer badegjester: – 500 installasjoner innen 2022
Swimeye i Stavanger vil revolusjonere sikkerheten i svømmehaller, og har som mål å bli best i verden med sin drukningsalarm. – Vi er allerede markedsledende i Norden, hevder Tor Petter Johansen.

SECURITY COMMUNITY

– Sikkerhetsbransjen må brukes i krisesituasjoner
Tidligere justisminister Anders Anundsen mener samfunnet må nyttiggjøre seg den private sikkerhetsbransjen i krise- og beredskapssituasjoner.

OFFENTLIGE ANBUD

Bruker videointervju i ny anbudsmetode
Nykommeren GK Sikkerhet feide konkurrentene av banen da Eidsvoll kommune valgte leverandør av adgangskontroll til 56 formåls bygg og 250 boenheter. Anbudet foregikk etter den nye BVP-metoden.

KRIMINALITET OG SIKRING

Endring i internkontrollforskriften utnyttes av useriøse aktører
Hovedtyngden av klager inn til Varslingslisten er forsøk på svindel eller villedende markedsføring relatert til lovpålagt internkontroll.
Artikkelen er skrevet av Arne Røed Simonsen, seniorrådgiver i NSR Norge og Per-Ole Hegdal, advokat i Regnskap Norge.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Hvordan forholde seg til de nye personvernreglene?
Fra 15. januar 2018 må alle arbeidsgivere hente ut sykmeldinger og sykepengesøknader i Altinn.
Artikkelen er skrevet av Benedicte Prøis som jpbber med juridisk bistand innen individuell og kollektiv arbeidsrett i NHO Service og Handel.

SAMFUNNSSIKKERHET

Kritiske samfunnsfunksjoner – Utledet av samfunnets grunnleggende behov
Aktører som arbeider med å dekke sosiale behov kan være nye samfunnssikkerhetsaktører.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS