Aktuell Sikkerhet 2/2019

Det ser voldsomt ut når man forbereder sikkerheten til nytt regjeringskvartal, men planen er at de fleste tiltakene skal være mest mulig skjult når alt står ferdig. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 2/2019 her.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 2/2019 kan du lese om følgende:

Leder:
Tungt uten teknikk
Uten raskt å forberede seg på at markedet for manuelle tjenester blir mindre og mindre – og samtidig kunne imøtekomme den stadig økende etterspørselen etter tekniske sikkerhetsløsninger, kan fremtiden bli tyngre for mange.
Les lederartikkelen her

Million-investering ga FG-godkjenning
Mer enn fire millioner kroner er brukt for å få alarmsentralen i Bø i Vesterålen modernisert og FG-godkjent. Nå vil Alarm24 øke satsingen på helsetjenester i tillegg til de tradisjonelle alarmmottakene.

– Stolt og glad
Sverre Røed-Larsen er, som betydelig bidragsyter gjennom mange år, tildelt æresmedlemskap i Norsk Sikkerhetsforening.

– Regjeringskvartalet blir åpent og inviterende
Det ser voldsomt ut når man forbereder sikkerheten til nytt regjeringskvartal, men planen er at de fleste tiltakene skal være mest mulig skjult når alt står ferdig: – Vi lover et åpent og inviterende miljø som blir grønnere og lysere enn Regjeringskvartalet var før
22. juli-terroren.

Nesten tusen besøkte Sectech
Med 960 besøkende og 51 utstillere har Sectech nådd nye høyder i norsk sammenheng. Arrangøren er mer opptatt av kvalitet enn kvantitet, og har derfor ingen planer om å utvide konseptet i årene som kommer.

Nordisk Lenel-vinner fra Norge
Lenel-partneren i Norden som hadde størst suksess med deres adgangskontrollsystemer i fjor, er fra Norge. Det ble feiret med prisoverrekkelse til Nokas på Sectech.

Stor interesse for norsk nano-drone
En av utstillerne som tiltrakk seg størst oppmerksomhet under Sectech, var Heatsec AS med Erik Ødegård i spissen. For ham gikk de to messedagene mest med til demonstrasjon av Flirs nye nano-drone «Black Hornet 3».

Sikrer politiets beredskapssenter for over ti millioner
Stanley Security omorganiserer teamet for høysikkerhet og samordner lederfunksjoner på nordisk nivå. Selskapet, som nylig sikret seg leveranser til Politiets nasjonale beredskapssenter, ønsker vekst i tiden som kommer.

Varsling fra varmesøkende kamera hindret spredning
To minutter før det oppsto synlige flammer i EE-avfallet hos Metallco, ble varmeutviklingen varslet via et varmesøkende kamera. Dette begrenset spredningen av den omfattende brannen.

Enorm vekst og solid bunnlinje
Lexow Låsservice AS har de siste årene hatt enorm vekst. Med 2018-omsetning på nærmere 30 millioner kroner og 12 ansatte, trekker nå daglig leder Ståle Woldsæter litt i bremsen for å sikre fremtidig stabilitet.

Sikrer havna med automatisk gate
Da Moss Havn måtte gi fra seg deler av havneområdet til jernbaneutbygging, innså alle at kaoset på byens allerede overbelastede veinett ville øke. Derfor bidro Bane Nor raust i et spleiselag som forenkler tungtransporten – og øker sikkerheten – inn og
ut fra havna.

Tom til Toma med kursavdeling
Tom Rødbøl er ansatt som opplæringsansvarlig i Toma Security, 32 år etter at han begynte i sikkerhetsbransjen. I tillegg til ordensvaktog vekterkurs både internt og eksternt, vil den nye avdelingen også satse på brannvern og førstehjelp.

Oslomet valgte Oneco
Oneco Technologies vant anbudskonkurransene om levering av lås & beslag og adgangskontroll til Oslomet. Avtalene kan i beste fall være verdt nærmere 20 millioner kroner.

Tom Undall har snart 50 år i bransjen: «Kundene er litt oppskrytte»
Som 19-åring fikk Tom Undall jobb i farens jernvareforretning Erik Undall AS. Fortsettelsen ble nærmest et verdenskjent norsk eventyr – i flere kapitler – innen lås- og beslag. Nå er 64 åringen tilbake i jernvarebransjen som ansatt på tredje året.

31 ran mot kiosk, bensin og servering i fjor
– Antall ran har falt markant de siste ti årene, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i Virke. Den positive utviklingen har imidlertid stagnert, og nå er tallene i convenience-bransjen stabilisert til mellom 24 og 32 ran i året.

Ble ranet med pistol på jobb: – Jeg har gått videre i livet
I 2015 ble Ole-Andreas Walde ranet med pistol på bensinstasjonen i Åsane. Han ble truet, og stripset fast med hendene på ryggen. Mange traumatiseres av slike hendelser, men Waldes budskap er at det også kan gå veldig fint videre i livet.

Systematisk ransforebygging virker
I Circle K jobbes det systematisk med en rekke ransforebyggende tiltak. Samtidig har de solide rutiner for å følge opp medarbeidere som utsettes for ran. Det har gitt gode resultater.

Juss og arbeidsmiljø
Hva er et mellomoppgjør?
Vårens vakreste eventyr - lønnsoppgjøret – foregår i disse dager. Det er i år et såkalt mellomoppgjør. Men hva er egentlig det? Og når skjer det, og hvordan gjennomføres det? Og hva betyr det for oss?

Samfunnssikkerhet
Analysenes faglige integritet – politisering, relevans og objektivitet
Objektiviteten kan synes alltid å være under press gjennom blant annet personlige fortolkninger, beslutningstakernes behov og organisasjonens forventninger til relevante analyser.

Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS