Aktuell Sikkerhet 2/2021 er ute nå

Hun har arbeidet for FN og skal ta en doktorgrad i New York. Men det var tiden som lærling i Securitas som gjorde Julie Syversen interessert i samfunnssikkerhet.

29-åringen fra Fredrikstad skal forske på katastroferisikoreduksjon. Hun forteller hvordan læretiden og vekterjobben fikk henne til å se samfunnet hun bor i på en helt annen måte.

– Jeg er interessert i samfunnssikkerhet i mye større grad enn teknisk sikkerhet. Dette har jeg tatt med hele veien fra fagbrev til doktorgrad. Dette hadde jeg ikke visst om hvis jeg ikke hadde begynt som lærling. Det er naturlig påbygg, mener hun.

I Aktuell Sikkerhet 2/2021 kan du lese mer om Julie. I tillegg finner du dette:

Hurra for Julie og alle andre kvinner i faget

LEDER: «Det er all grunn til å rope hurra for at Julie Syversen er nok en kvinne som satser ambisiøst i det mannsdominerte sikkerhetsfaget.»
Les lederartikkelen her

– Vi moraliserer ikke, men bringer fakta på bordet

Lars Eirik Bergs etikk og moral har satt dype spor i innkjøpsreglene hos hans tidligere arbeidsgivere. Nå er han på plass i rådgivningsselskapet HRP for å dele erfaringer og kunnskap fra karrieren i sikkerhetsfaget.

City Security: – Mer enn et byselskap

City Security er nok en gang tildelt oppdrag utenfor bykjernen i Oslo. De neste årene skal vaktselskapet sikre flygekontrolltjenesten som Avinor Flysikring har i Røyken.

– Vi skal vokse

Anders Ek etablerte City Security sammen med Henning Kristiansen og Kjell Fredrik Kristiansen for ti år siden. De har siden den gang eid en tredel av selskapet hver.

Prosero-bedrift nummer 15

Det nordiske sikkerhetsselskapet Prosero vokser i Norge. Denne gang kjøper de Dørautomatikk i Skien, som i fjor omsatte for 12,5 millioner kroner. Resultatet før skatt var nærmere to millioner kroner.

Sikrer nytt regjeringskvartal

Ole Anders Walseth gleder seg til å sikre det nye regjeringskvartalet i Oslo. Prosjektlederen er både stolt og ydmyk over at Statsbygg ga oppdraget til teknologi-giganten ABB.

– Solid erfaring med komplekse prosjekter

– Forutsetningen min for å lykkes med prosjektet i det nye regjeringskvartalet, er blant annet erfaringer fra store multidisiplinære prosjekter i ulike bransjer, sier Ole Anders Walseth.

Beredskapsbedrift ødelagt i brann

Da lokalene til Less sto i brann, rykket ambulansetjenesten ut med bilen full av produkter levert av Less. Beredskapseksperten ved Mjøsa er i full gang igjen, men kan komme til å måtte legge ned båreproduksjonen.

Alenealarm på fryselageret

Alenealarmen sørger for at det er trygt å arbeide alene på fryselageret i 22 minusgrader. – Du føler deg mye tryggere, sier Pål Løvlie hos Coop Norge i Trondheim.

Selger til Avarn Security:
– Fornøyd og stolt

22 år etter at Robert O. Glærum etablerte Security Norway solgte han nylig vaktselskapet til Avarn Security. Gründeren fortsetter i 50 prosent markedsstilling, og vil bruke resten av tiden til andre prosjekter.

Døgnåpen elektrogrossist:
Økt tilfredshet og høyere omsetning etter samspill med Arexa

Elektrogrossisten Berggård Amundsen slipper kundene inn i ubetjente servicesentre utenom ordinær åpningstid. Det skjer takket være adgangskontrollsystemet som Arexa har levert.

Samler adgangskontroll fra fire systemer

De har adgangskontrollen fordelt på fem ulike systemer. Nå sparer Sarpsborg kommune tid og penger på å samle alt på ett sted.

Vekter dømt for vold mot vekter

Vekteren var ute på byen og kom i krangel med en ordensvakt. Nå må han sone 36 dager i fengsel for voldsepisoden.

Leverer vakthold til hotell i verdensklasse:
Britannia velger Nidaros

– Nidaros Security er opptatt av å levere med stil og smil. Litt mer en vertskapsrolle, rett og slett, sier han.

Fikk bare noen få kroner i støtte:
– Koronaen tok nattesøvnen

Koronaen har gitt Olav Ramirez Husby mange søvnløse netter. Sjefen for Nidaros Security gleder seg til han kan få folkene sine tilbake i jobb. I første omgang har han overtatt ansvaret for Britannia Hotel.

Mistet 60 prosent av omsetningen

Færre sikkerhetsbedrifter søker koronakroner. Men for dem som søker, er tallene stygge: De har mistet 60 prosent av omsetningen.

Ny salgsdirektør for Ajax

Michael Hygild er godt i gang som regional salgsdirektør for Ajax Systems. I den nye jobben skal han øke salget i det nordeuropeiske markedet, blant annet ved å styrke representasjonen i Norge.

Heldigital låsesmed på nytt fylkeshus

Det er langt mer komplisert enn et vanlig kontorbygg. Lockit sikrer det nye fylkeshuset i Bergen og gjør jobben helt papirløst.

Aktuell Sikkerhet

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Avslutter Avnior-avtale:
– Dette er dramatisk

200 flyplassvektere berøres av at Securitas Transport Aviation Security (Stas) sier opp kontrakten de har med Avinor. Årsaken er redusert inntjening i koronatiden.

Fortsetter som leder

Koronapandemien hindrer kontinuiteten også i Norsk Sikkerhetsforening. Først i 2022 forventes det normal drift igjen, og Øyvind Halnes fortsetter som leder frem til neste årsmøte.

Utvikling av digitalt samvirke

Covid-19 har brutt en viktig barriere; aktiv bruk av informasjon om og fra befolkningen i risikokommunikasjon til befolkningen.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Ferie – også i år

Det har vært et spesielt år, men ferie blir det uansett. Hvordan er nå egentlig reglene om fastsettelse og avvikling av ferie? Og er det noe spesielt arbeidsgivere må passe på nå i disse koronatider?
Erling Espolin Johnson, advokat i NHO Service og Handel

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Nytt om navn
Nyheter om folk i bransjen

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Powered by Labrador CMS