Aktuell Sikkerhet 3/2016

NYTT NUMMER: Dersom en tankbil med 20 tonn propan går i lufta, blir effekten sju til ti ganger kraftigere enn 22. juli-bomben. Nå skal ingeniørselskapet Cowi forske på konsekvensene av eventuelle detonasjoner på gass og drivstofftransporter som ruller rundt omkring i Norge. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 3/2016.

Publisert

Aktuell Sikkerhet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

I denne utgaven kan du lese om:

Leder: Iphone til én krone!
Tenk at Apple ønsket å selge meg og andre nordmenn en Iphone 6 til kun én krone!
Les lederartikkelen her

– Vi har medvind
I fjor solgte Morten Oskarsen og hans ansatte i Rosing Industrier AS fysisk sikring for nærmere 40 millioner kroner. Dette var neppe noe ingeniør Ulrik Rosing forutså da han i 1895 vendte hjem fra Amerika for å lage fletteverksgjerder av ståltråd.

Nasjonalt løft for datasikkerhet
Under Nasjonal Sikkerhetsmåned i fjor gjennomførte 364.000 arbeidstakere i Norge e-læring for å sikre egne og arbeidsgivers verdier mot datakriminelle. Til høsten er det igjen tid for et nasjonalt løft for en tryggere digital hverdag.

- Lykkes med produkter ikke alle andre har
For 40 år siden startet Svein Holst-Larsen Alarmgrossisten Holars AS. Utviklingen etterpå har vært stor, og sønnen Thorbjørn – som i dag styrer selskapet – tror deres største vekst lir i Sverige.

Etablerer bachelor-studie i security management
Jon Sigurd Jacobsen mener at sikkerhetsbransjen trenger et kompetanseløft for å kunne vokse som samfunnsressurs. Derfor etablerer han nå SilverBack Security Academy med bachelor-studie i security management. Inntakskravet er like gjerne bransjeerfaring som formell studiekompetanse.

Intern-svindel øker blant ledere
Ledere i handelsnæringen stjeler mer på egen arbeidsplass enn tidligere, det tas flere over 60 år for butikktyveri enn det tas ungdommer, og det er indikasjoner på økt sextrakassering av kvinnelige butikkansatte. Dette er noen av funnene i Skan-kontrolls «Trendrapport 2016».

– Hva om gass- og drivstofftransporter blir terroristenes nye bombe?
Dersom en tankbil med 20 tonn propan går i lufta, blir effekten sju til ti ganger kraftigere enn 22. juli-bomben. Nå skal ingeniørselskapet Cowi forske på konsekvensene av eventuelle detonasjoner på gass og drivstofftransporter som ruller rundt omkring i Norge.

Elever og skoleansatte utstyres med alarm
Til høsten utstyres elever og ansatte ved 36 skoler i Akershus med hver sin «alarmknapp» for å kunne varsle politiet om alt fra pågående skoleskyting til alvorlig mobbing. Samtidig kan de overføre levende bilder med lyd til skolens responssentral og kriseledelse.

Mr. Utelivs siste pågripelse
Etter jobbing nær sikkerhetsbransjen i Oslo gjennom ni år, har Morten Haukeland hatt sin siste vakt ved «Etterretning Uteliv» på Sentrum politistasjon. Vemodig? – Nei, ikke i det hele tatt, smiler den ferske pensjonisten etter karrierens
siste pågripelse.

Seks bombetrusler siste halvår – kun én evakuering
Olav Thon Gruppen har det siste halvåret opplevd seks bombetrusler, hvorav én ble ringt inn av en kvinne som beviselig oppholdt seg i det kjøpesenteret hun truet med å sprenge. – Trusselbildet blir tøffere og tøffere, ikke minst på grunn
av sosiale medier, sier Ola Stavnsborg.

Skal fylle 40 nye sikkerhetsstillinger de neste to årene
Caverion har bestemt seg for å bli mer slagkraftige i det norske sikkerhetsmarkedet. Det mener de å klare gjennom omorganisering, kompetanseløft og nyansettelser.

– Det ligger mye sikkerhet i integrering
– Jeg er mer bekymret for ustabile folk enn at det skal komme IS-krigere til Norge gjennom flyktningestrømmen, sier Frode Forfang.

– Drømmen er trygge Nav-arbeidsplasser
Etter drapet på en Nav-ansatt i 2013, startet Arbeids- og velferdsdirektoratet en omfattende sikkerhetsgjennomgang ved samtlige kontorer i hele Nav-systemet. Deretter ble betydelige tiltak iverksatt for å styrke sikkerheten.

– Stopper en av åtte
Når Semac tar en bakgrunnssjekk av jobbsøkerne, går en av åtte glipp av jobben de ellers ville ha fått.

– En kjempeviktig avtale
Når Varner-Gruppens butikker i Norge og Sverige skal investere i produkter og tjenester innen teknologisk svinnreduksjon, er det Infratek Security Solutions som leverer. – En kjempeviktig avtale, sier salgsdirektør Stein Kjetil Sveen.

Fagartikkel:
Forholdet sikkerhet og beredskap – Behov for en helhetlig og systematisk tilnærming og evaluering av innsats
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

Fagartikkel:
Kan gjengangerkriminelle bli en ressurs?
Fra innsatt til en av ”gutta på skauen”. Vilje, samarbeid og tillit kan gjøre en forskjell. Og det nytter.
Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har en fast spalte om kriminalitet og sikring.

Advokatspalte:
Hvordan planlegge og avvikle ferie til det beste for bedriften og de ansatte?
NHO Service sin faste spalte om juss og arbeidsmiljø.

Bransjenytt:

  • Sporveien med ny hovedleverandør
  • Wichstad ny Bosch-sjef
  • Selger 15.000 alarmkunder

Faste sider:

  • Sikkerhetsmarkedet
  • Sikkerhetskalenderen

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her
Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS