Aktuell Sikkerhet 3/2018 er ute nå

Om 12 år vil Norge ha 4.100 ubesatte stillinger innen IKT-sikkerhet. Julie Indrelid råder sikkerhetsbransjen til snarest å starte en betydelig omstillingsprosess. Dette og mye mer kan du lese om i årets tredje Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 3/2018 kan du lese om følgende:

LEDER

«Postmannen slurvet og la passet til en vilt fremmed person i postkassen min. Det kunne gitt alvorlige konsekvenser.»
«Når et pass utstedes er det uakseptabelt at myndighetene legger til rette for at det ukontrollert kan forsvinne. Uten kontroll på sendingen slik dagens praksis er, åpner det for at kriminelle kan klare å påføre passets rettmessige eier stor skade ved å misbruke det.»
Les lederartikkelen her

FYSISK SIKRING

Utvider objektsikrings- og terrorkompetansen
Garda Sikring AS hadde ved inngangen til juni en ordrereserve på 100 millioner kroner, og forventer at årets omsetning vil nærme seg en halv milliard kroner. Resultatet for 2017, selskapets første hele driftsår, er foreløpig ikke klart – men sjefen smiler og karakteriserer det som veldig bra.

TEKNIKK

– Jeg har savnet teknologibransjen
Som nyansatt leder lover Hans-Jørgen Solli at Last Mile Communication skal vokse – også innenfor sikkerhetsfaget. Ett av virkemidlene for å klare det, er egenutvikling av Internet of Things.

Satser italiensk på tunnel- og veisikring
De neste fem årene er det planlagt veiutbygging i Norge for nærmere 170 milliarder kroner og 200 nye tunneler skal etter hvert tas i bruk. Elektronix AS er en av dem som leverer avansert overvåkingsutstyr som i stadig større grad brukes til det beste for trafikksikkerheten.

Satser i felles kompetansesenter
Tidlig i vår demonstrerte Hikvision nyheter for 60 nordmenn i Strømstad. I disse dager tar de i bruk et eget showroom i nyetablerte Kompetansesenter for brann- og driftspersonell AS på Skøyen.

KRISEBEREDSKAP

Styrker kriseledelsen med web-system
Etter mange år med manuelt verktøy, investerer nå Posten i et web-basert støtte system for kriseledelse. Dette skal på en enklere og en mer dynamisk måte bidra til at det handles riktig på alle plan dersom alarmen går.

ADGANGSKONTROLL

Forventer norsk vekst på 35 prosent
Salto Systems satser nordisk for å skape ytterligere vekst i Norge. Ved å dele sentrale funksjoner og kompetanse på tvers av landegrensene, frigjør selskapet verdifull tid til salg og service.

NOSIFS SIKKERHETSKONFERANSE

Endringer ga suksess
Deltakerrekord og stadig flere sluttbrukere sendte i mai Nosifs sikkerhetskonferanse til nye høyder. Justeringer i programmet, som brøt med gamle tradisjoner, ble svært godt mottatt.

BEREDSKAP

Kriser, informasjon og manipulering
– I tiden fremover bør vi i større grad ta høyde for at aktører bevisst desinformerer for å skape eller forsterke kriser.

SECURITY COMMUNITY

– Bidra til at andre lærer av det du har opplevd
Anders Anundsen hyller den årlige konferansen Security Community: – Deltakerne er ekstremt kompetente, de deler kompetansen sin og gir hverandre innspill om samarbeid. Men husk å gjøre dette også i hverdagen, ikke bare på konferanse!

Konkurransen om IKT-kompetansen hardner til: – Sikkerhetsbransjen må gjøre seg attraktive
Om 12 år vil Norge ha 4.100 ubesatte stillinger innen IKT-sikkerhet. Julie Indrelid råder sikkerhetsbransjen til snarest å starte en betydelig omstillingsprosess: – Delvis på grunn av mangelen på folk, og ikke minst for å møte referanse- og kulturkollisjonen mellom fremtidens nyutdannede og dagens ansatte.

UTDANNING

– Tilbyr bredere vekterutdanning enn loven krever
40 personer har hittil gjennomgått den nye grunnutdanningen for vektere i regi av S.O.S. Security. Selskapet tilbyr opplæring i store deler av landet, og i år forventer de økt omsetning på 65 prosent i dette forretningsområdet.

ELIADEN 2018

– Eliaden har aldri vært bedre
Besøket på Eliaden ble mindre enn arrangøren håpet på, men mange utstillere er likevel fornøyde fordi kvaliteten var god. – Vi kan måle oss med de største messene i Europa.

KRIMINALITET OG SIKRING

Hva betyr Trident Juncture for norsk sikkerhetsbransje?
Med næringslivets viktige rolle i Norges forsvarsevne og -vilje, så følger det en økt etterretningstrussel. En viktig del av dette næringslivet er sikkerhetsbransjen. Økt bevissthet rundt etterretning og spionasje er derfor nødvendig. Er du klar over hvilken trussel din virksomhet og dine ansatte er utsatt for før, under og etter Nato-øvelsen Trident Juncture 2018?
Artikkelen er skrevet av Anette Tinglum, seniorrådgiver i Næringslivets sikkerhetsråd.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Når arbeidstaker ikke fungerer i stillingen
Av og til opplever arbeidsgivere at en ansatt ikke fungerer godt nok i stillingen. Han er ikke like faglig sterk som dere har har trodd, eller utfører ikke oppgavene raskt nok. Eller kanskje er det andre egenskaper dere mener han mangler, som dere forventet at han haddde. Hva gjør dere?
Artikkelen er skrevet av Erling Espolin Johnson, advokat i NHO Service og Handel.

SAMFUNNSSIKKERHET

Egenberedskap – byer vs distrikter
Behov for mer kunnskap om befolkningen og mer målrettet informasjon til befolkningen.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS