Aktuell Sikkerhet 4/2016 er ute nå

NYTT NUMMER: På det verste måtte Terje Pedersen skaffe 4 000 kroner daglig til eget dopforbruk. Årlig påførte han samfunnet utgifter på ti-femten millioner kroner. Nå er trønderen rusfri og fulltidsansatt i Hogst AS. En av hans største trusler om tilbakefall, er de norske anbudsreglene. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 4/2016 her.

Publisert

Aktuell Sikkerhet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

I denne utgaven kan du lese om:

Leder: Mer må ut på anbud
På Stortinget benyttes kun egenvakthold, mens departementene ifølge DSS er blant dem som forventer at de skal passes på av egne sikkerhetsvakter.
Les lederartikkelen her

– Vi tar totalansvaret uavhengig av fag
Mil Sec Norge er for lengst tilbake for fullt etter store organisasjonsendringer i 2014. Selskapet, som omtaler seg selv som «byggmester i sikkerhet», tjente over sju millioner kroner i fjor – og fylte bortimot 30 årsverk.

Styrker samholdet på Gardermoen
Norsk Arbeidsmandsforbund har startet sjarmøretappen som skal sikre dem flere hundre nye medlemmer på Gardermoen. I to år skal Arbeidsmandsforbundets Dan Rugsveen koordinere prosjektet som blant annet omfatter miljøskapende tiltak og bistand til lokale tillitsvalgte.

1,5 millioner dørpasseringer i døgnet
– Utvikling, innkjøp, integrering og vedlikehold av adgangskontrollsystemer er en kontinuerlig prosess som aldri tar slutt. Det sier Marit Grønning-Moe. I fjor brukte NTNU godt over seks millioner kroner bare på sikring av adgangen gjennom dørene ved universitetets bygg i Trondheim.

Linn Christine er lærling nummer 100
Som lærling nummer 100 i Securitas kledde 18 år gamle Linn Christine Singdahl-Larsen i høst på seg vekteruniform for første gang. Når læretiden avsluttes med fagprøve om to år, er målet hennes etter hvert å bli sikkerhetsleder.

– Mer undervisning blir suksessfaktor
Nokas møter i høst lærlingene sine med et nytt undervisningsprogram, blant annet for å heve trusselog risikoforståelsen. Bakgrunnen er samfunnets og kundenes forventninger til en vekterkompetanse tover lovpålagt pensum.

Ting og tang usikret på nett
Alt er på nett, men ingenting er sikkert. Tingenes internett er både mareritt og forretningsmuligheter for den som er opptatt av sikkerhet.

«Private kan sikre Stortinget, regjeringskvartalet og andre statlige bygg»
Fem av ti nordmenn er helt eller delvis enige i at private vaktselskaper bør kunne sikre viktige statlige bygg, som for eksempel Stortinget og regjeringskvartalet. Det viser en undersøkelse utført for NHO.

– Satser på kompetanseheving i nytt firma
Terje Stewart Marriott forlot Securitas etter 20 år og startet i fjor konsulentselskapet Certes. I dag er det tidligere hovedkonkurrent Nokas som er en av hans største oppdragsgivere.

Direkte fra soning til fast jobb og månedslønn
På det verste måtte Terje Pedersen skaffe 4.000 kroner daglig til eget dopforbruk. Årlig påførte han samfunnet utgifter på ti-femten millioner kroner. Nå er trønderen rusfri og fulltidsansatt i Hogst AS. En av hans største trusler om tilbakefall, er de norske anbudsreglene.

Skal ta tilbake førsteplassen
Bjørn Lohne fortsetter som teknisk direktør i Securitas AS etter overtakelsen av Infratek Security Solutions. – Synergien av sammenslåingen skal komme i form av vekst og ikke besparelser. Securitas skal bli markedsleder innen teknisk sikkerhet, sier han.

– Kaos og usikkerhet
Frustrasjonen er og har vært stor de siste årene når det gjelder fremtidige krav rundt vekteropplæringen. Forening for sikkerhetsfaglig undervisning henvender seg nå til Justis- og beredskapsdepartementet i mangel på klare svar fra Politidirektoratet. Brevet gjengis i sin helhet i Aktuell Sikkerhet.

Samfunnnssikkerhet:
Samordning – et notorisk problem for samfunnssikkerheten
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

Juss og arbeidsmiljø:
Rettsmekling: Er det forsøket verdt?
NHO Service sin faste spalte om juss og arbeidsmiljø.

Kriminalitet og sikring:
”Less is more” – Mindre sikringsbelysning gir bedre sikring
Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har en fast spalte om kriminalitet og sikring.

Bransjenytt

  • Best i Skandinavia
  • Videoanalyse som standard
  • Lanserer egen kameraportefølje
  • Forandring hos Canon og Axis
  • Smart City på Skydd
  • – Datatilsynet tar feil

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her
Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her
Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS