Aktuell Sikkerhet 4/2017

NYTT NUMMER: GK Sikkerhet AS skal først og fremst erobre det norske markedet, men Svein H. Dahle utelukker ikke at det nye selskapet også satser skandinavisk etter hvert. – Vi skal bli store. Og gode, sier han. Se hva du kan lese om i nyeste Aktuell Sikkerhet.

Publisert

Aktuell Sikkerhet nummer 4/2017 er på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om følgende:

LEDER

– Politiet blir mer og mer komplisert å kommunisere med
«Som regel har jeg tatt politiet i forsvar og forsøkt å finne fornuftige forklaringer på det folk har omtalt som unnfallenhet. Egne erfaringer den siste tiden har imidlertid fått meg til å tvile.»
Les lederartikkelen her

KAMERAOVERVÅKING

– Nytt overvåkingsutstyr gir bedre og effektiv arbeidshverdag
Nytt sikkerhetsutstyr i Europarks vaktsentral gir ikke bare operatørene en bedre arbeidshverdag, men også nye muligheter til akutttiltak for å unngå at kundene forsinkes på tur inn og ut av parkeringshusene.

TEKNIKK

Styrkes gjennom samarbeid
RCO Security og Kamtek innleder samarbeid for å sikre vekst i sine respektive markeder. Alliansen var trolig avgjørende da de nylig fikk en leveranse verdt to millioner kroner.

Nykommer satser i hele Norge
GK Sikkerhet AS skal først og fremst erobre det norske markedet, men Svein H. Dahle utelukker ikke at det nye selskapet også satser skandinavisk etter hvert. – Vi skal bli store. Og gode, sier han.

VAKTHOLD

Vectrocon nær konkurs:
«Jeg har vært for snill, og må bli mer kynisk»
Ett millionoppgjør som aldri kom fra en stor kunde, sendte Vectrocon ut i et økonomisk uføre som nesten tok knekken på Kent Korsell. I dag smiler gründeren optimistisk, og konstaterer at hans 16 år gamle sikkerhetsselskap lever videre.

Sikrer røntgen-middel til 250.000 pasienter daglig
Hvert eneste sekund året rundt bruker tre personer i verden røntgenkontrastmiddel produsert hos GE Healthcare Lindesnes. Vektere fra Nokas sørger for sikkerheten ved produksjonsanlegget som ligger sju kilometer nord for Lindesnes fyr.

Nye krav og overgangsordninger
Samtlige vaktselskaper må innen nyttår søke om ny polititillatelse. Det samme gjelder for alle foretak som vil drive vekter-opplæring.

Dobler gjennom oppkjøp
S.O.S. Event Security forventer nesten en dobling av omsetningen sin når de i høst overtar kundeporteføljen og de ansatte i Frontline Security. Jon Sigurd Jacobsen utelukker ikke ytterligere oppkjøp.

BRANSJENYTT

Fusjon mellom service og handel
NHO Service, som organiserer store deler av den norske sikkerhetsbransjen, og NHO Handel slår seg sammen.

VÅPENSIKRING

– Savner politi-engasjement om FG-sikring av våpen
Arve Haug har lenge etterlyst en dialog med politiet om hvilke sikkerhetskrav de stiller til våpenhandlere, og hvordan kravene følges opp. Våpentyveriet hos Børselars, der alarmen aldri fungerte som den skulle, aktualiserer spørsmålene.

KONTROLLTJENESTER

Pegasus-gründer blir nordisk konsernsjef
Den nordiske drømmen for gründer Øyvind Kittelsen er nærmere oppfyllelse enn noen gang. Nå gir han fra seg den daglige ledelsen i Pegasus til fordel for nordisk konsernsjef-jobb.

NSR 40 ÅR

Liker å utfordre egne grenser:
– Elsker fart og spenning
Som politispaner jobbet Jack Fischer Eriksen i landets farligste krim-miljøer. Han elsker fortsatt fart og spenning, men trives også som familiemann i blomsterbedene hjemme på Ski.

KONTANTHÅNDTERING

Finsk Nokas-avtale verdt 500 millioner kroner
Flere enn 300 Nokasminibanker plasseres nå ut i butikker tilhørende S-Group, Finlands svar på norske Coop. Dermed vil sikkerhetsselskapet nærme seg 400 finske minibanker som driftes og overvåkes fra operasjonssenteret som Nokas har i Oslo.

BRANNSIKKERHET

Intelligent og retningsstyrt slokking – minimalt vannforbruk
Firesafe ruller i disse dager ut et vanntåkebasert brannslokkingsanlegg som det norske markedet aldri har sett maken til. – Vi skal være fremoverlente, og dette intelligente slokkeutstyret er et godt eksempel på hvor innovative vi er, sier administrerende direktør Morten Ameln.

ADGANSKONTROLL

Nordisk hotell-satsing legges til Norge
Salto satser mer målrettet enn noen gang på salg, montering og service av adgangskontrollsystemer i det nordiske hotellmarkedet. En egen avdeling for dette skal lokaliseres i og styres fra Norge.

REISESIKKERHET

Tenker på terror – ikke blindtarmbetennelse
Alle tenker terror – men hva med blindtarmbetennelse, trafikkulykke eller tyveri? Rune Nøstvik hjelper næringslivet til sikrere jobbreiser.

BRANSJEVETERAN

Verdig avslutning for stolt gründer
Unn Breisnes har sluttet i Skan-kontroll til fordel for et pensjonist-liv i Las Palmas. Gründeren ble i sommer hedret med «Medaljen for lang og tro tjeneste» fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Nokas-gründere hedret
Også Nokas-brødrene Heine og Pål Wang er tildelt Norges Vel fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste.

NASJONAL SIKKERHET

Arbeidsprosesser innen sikring – hvem må gjøre hva for å utvikle og etablere en beskyttelse?
I enhver virksomhet foregår normal drift i egne prosesser blant ledere – og egne blant medarbeiderne. Arbeidsprosessene er enten ledelsesprosesser eller fagprosesser.
Artikkelen er skrevet av Rolf Jullum, sjefingeniør fysisk sikkerhet og beskyttelse, i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

SAMFUNNSSIKKERHET

Endringer i HMSforskriften bidrar til økt samfunnssikkerhet
Fra 1. juli 2017 er det gjort endringer i Internkontrollforskriften, som er den mest sentrale forskriften innen HMS.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

KRIMINALITET OG SIKRING

Næringslivets Sikkerhetsråd 40 år – en spennende historie og reise som fortsetter
«Norsk industri har behov for et eget sikkerhetsorgan som kan hjelpe industrien med beskyttelsestiltak mot industrispionasje og som industrien kan innrapportere inntrufne tilfeller til».
Artikkelen er skrevet av Jack Fischer Eriksen, direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR)

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Styrket vern for varslere
Du får en e-post fra en arbeidstaker som hevder at det er helsefarlig på jobben, at Svein sannsynligvis stjeler fra kassa og at avdelingsleder Sigrid trakasserer de ansatte. an påstandene stemme? Hvordan håndterer du e-posten?
Advokat Erling Espolin Johnson i NHO Service gir et overblikk over reglene om varsling.

FASTE SIDER

Nytt om navn

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS