Aktuell Sikkerhet 4/2018 er ute nå

Når Nordens største kunstmuseum åpner i Oslo om to år, blir sikkerheten for både utstillinger, gjester og ansatte ivaretatt av Securitas. Dette og mye mer kan du lese om i årets tredje Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 4/2018 kan du lese om følgende:

LEDER

Historieløs, naiv og kommersiell
«Dermed er billig øl og kommersielle hensyn viktigere også for den sittende justisministeren, sammenlignet med hensynet til innbyggernes sikkerhet i møte med ordensvakter og vektere.»
Les lederartikkelen her

VAKTHOLD

Slo vekter med paraply – må i fengsel
Mannen som sommeren 2017 slo og dyttet to vektere under en billettkontroll, er nå dømt til fengsel i 21 dager. Tingretten ser det som skjerpende at voldsutøvelsens formål var å påvirke vekternes yrkesutførelse.

Lykkes med samarbeid over landegrensen
Dick Hansson og Mattias Brink leverte i fjor sikkerhetstjenester i Norge og Sverige for nærmere 70 millioner norske kroner. – Som mange av våre konkurrenter klarer heller ikke vi å tjene store penger. Bransjen må i fellesskap synliggjøre verdien av tjenestene slik at kundenes betalingsvilje øker.

SIKKERHET

Arnfinn har 50 år i Posten: – Ranene har satt dypest spor
17 år gammel startet Arnfinn Nordheim Post-karrieren bak skranken på Averøy. 50 år senere er 67-åringen ansvarlig for konsernets sikkerhet og beredskap. – Jeg glemmer aldri det første ranet jeg jobbet med. Så grov kjeft som jeg fikk av en politimann da, har jeg ikke fått verken før eller senere, sier han.

– Avisforsidene dagen etter viste at jeg hadde latt meg lure
Arnfinn Nordheim var bare 24 år da han ble tildelt internansvaret for det nevnte ranet – som var Norges-historiens første postbilran.

Justisminister Tor Mikkel Wara: – Vær åpen om dataangrep!
Snakk åpent om det hvis du blir utsatt for dataangrep, oppfordrer justisminister Tor Mikkel Wara. Han konstaterer at vi ikke er flinke nok til å beskytte oss mot datakriminalitet.

– Datavirus har aldri rammet meg
Før Tor Mikkel Wara vendte tilbake til politikken, var han partner i First House. Der arbeidet han mye med bedrifter som ville synliggjøre sitt samfunnsansvar – CSR (Corporate social responsibility).

Mange oppdrag – har for få folk
Snøhetta Sikkerhet sliter mer med å få tak i vektere enn oppdrag, men det nye sikkerhetsselskapet på Oppdal er likevel kommet godt i gang etter oppstarten i fjor.

IT-SIKKERHET

Nytt nasjonalt løft for en trygg digital hverdag
27. september er det avspark for den store IT-sikkerhetsdugnaden Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018. Det skjer i Oslo med en gratis halvdagskonferanse og utdeling av den tiende Fidus-prisen.

MUSEUMSSIKKERHET

Vektere fra Securitas sikrer Nasjonalmuseet: – Et oppdrag vi er utrolig stolte av
Når Nordens største kunstmuseum åpner i Oslo om to år, blir sikkerheten for både utstillinger, gjester og ansatte ivaretatt av Securitas. Femårsavtalen med Nasjonalmuseet, som allerede er iverksatt, anslås å være verdt 150 millioner kroner.

– Publikum vil knapt merke sikkerhetstiltakene
Adgangskontroll i mer enn 1.000 dørmiljøer og nærmere 700 sikkerhetskameraer. Dette er noen av installasjonene som skal sikre kunstskattene i det nye Nasjonalmuseet. I all planlegging er det tatt hensyn til at sikkerhetstiltakene ikke skal forstyrre de besøkendes museumsopplevelse.

ADGANGSKONTROLL

Ny nøkkelsafe hjelper ambulansepersonell
Samtlige ambulanser i Helse Bergen er nå utstyrt med nøkkel til å kunne betjene nøkkelsafen NES. Dag Arne Farestveit er en av dem som har store forventninger til at systemet vil bidra til å redde liv gjennom spart tid.

TEKNIKK

Dobler antall ansatte
Kamtek går fremtiden i møte med flere medarbeidere og et nytt kameramerke i porteføljen. Gründerne bak selskapet er strålende fornøyde med 9,7 millioner kroner i omsetning og et overskudd før skatt på 827.000 kroner i sitt første hele driftsår.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Sykdom i ferien
Sommeren er over, og mange har hatt ferie i løpet av sommermånedene. Etter ferieloven har arbeidstakere krav på fire uker og en dag ferie, men mange har som følge av f.eks. tariffavtale krav på fem ukers ferie. Etter ferieloven § 7 kan arbeidstaker kreve at tre av disse ukene gis som sammenhengende ferie i perioden juni til september. Men hva skjer hvis man blir syk før eller i løpet av ferien?
Artikkelen er skrevet av Eva Schei, advokat i NHO Service og Handel

SAMFUNNSSIKKERHET

Sikkerhetsfaget – behov for fornyelse
Sikkerhetsfaget trenger en fornyelse med mer fokus på samfunnssikkerhet.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS