Aktuell Sikkerhet 5/2016

NYTT NUMMER: John Båsk valgte vekteryrket for å opparbeide seg realkompetanse til en studieplass på Politihøgskolen. Fremtidsdrømmen ble bokstavelig talt knust da et champagneglass smalt mot ansiktet hans.

Publisert

Aktuell Sikkerhet nummer 5/2016 er på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder:
Personvernnemnda må ta grep
«I stedet for å «ta» lensmannen som spiller med åpne kort og grundig skilting, oppfordrer vi Datatilsynet om heller å prioritere kontroller av kameraovervåkingen hos private og næringsdrivende.»
Les lederartikkelen her

Lagringssuksess videreføres til sykehus
Robur har stor suksess med sine låsbare skuffeseksjoner for oppbevaring av medisiner i apotek. Nå satses det på videreutvikling til bruk på sykehus og andre institusjoner hvor det håndteres medisiner i gruppene A og B.

SIKKERHETSKONFERANSEN

Piratkopiert mat-emballasje på avveie
En stor norsk matvareprodusent fortviler fordi piratkopiert emballasje på minst 96.700 enheter er sporløst forsvunnet. Det fryktes at emballasjen står plassert i norske butikkhyller – fylt med et jukseprodukt som utgir seg for å være ekte vare.

– Sikkerhetskonferansen skal bli mer «spot-on»
Sikkerhetskonferansen skal fornyes, komprimeres og bli mer tidsaktuell. Dette er grep NSR tar for at arrangementet skal være landets beste arena for sikkerhetsfaglig påfyll og nettverksbygging.

Fornøyde deltakere
99 prosent av deltakerne som leverte evalueringsskjema etter årets sikkerhetskonferanse anbefaler folk de kjenner om å melde seg på til neste års arrangement.

KAMERAOVERVÅKING

Etterlyser informasjon om nye kameraregler
Kameraovervåking er ikke nevnt én gang i det omfangsrike dokumentet som utgjør EUs nye personvernregler. Advokat Vebjørn Søndersrød er spent på hvordan norske myndigheter vil håndtere dette når reglene blir gjeldende norsk lov i 2018.

– Vi har formet den teknologiske utviklingen gjennom 35 år
Gründer Knut Harald Helgesen og medarbeiderne i Detec har gjennom 35 år skapt historie med fremtidsrettet utvikling av unike løsninger og eksakt deteksjon innen videoovervåking. Men jubilanten hviler slettes ikke på laurbærene av den grunn…

VAKTHOLD

– Ekstra vern mot vold og trusler er fortjent
Terje Mikkelsen i Norsk Arbeidsmandsforbund er glad for at stadig flere dommere ser det som straffeskjerpende dersom fornærmede i volds- og trusselsaker tilhører vekteryrket.

– Glassbitene sto ut av øyet mitt
John Båsk valgte vekteryrket for å opparbeide seg realkompetanse til en studieplass på Politihøgskolen. Fremtidsdrømmen ble bokstavelig talt knust da et champagneglass smalt mot ansiktet hans.

– Håper legevitenskapen kan gjenskape synet
Selv om legen som har behandlet John Båsk karakteriserer hans venstre øye som dødt for alltid, klamrer han seg optimistisk til håpet om en gang å kunne se på det igjen.

Vellykket offensiv mot snikere
Nokas vant konkurransen om å levere 5.000 årlige kontrolltimer til AtB i Trondheim. Etter bare fire måneder ser det fylkeskommunale kollektivselskapet stor positiv effekt.

Boliginnbrudd nær halvert i DNA-merket område
Svenske Eurosafe Security Solutions er på full fart inn i Norge med SmartWater MärkDNA. Dermed vil minst to aktører heretter kjempe om sporbarhetsmerking av stjålne og bortkomne gjenstander. Ett av prosjektene de dominerer i Sverige viser en boliginnbrudd-nedgang på 42 prosent.

– Vi kommer tilbake i 2018
Svenske Easyfairs Scandinavia kommer tilbake med «Eiendomsmessen, Økobygg & Sikkerhet» i 2018. – Vi gleder oss, og er allerede i gang med forberedelsene, sier prosjektleder Lina Schewenius Lund.

Motorisert og berøringsfritt fra RCO
Da Tor-Arne Aarhus og kollegene fra norske RCO rigget seg til på Skydd, var det ikke bare fjorårets vekst de fikk ros for. Selskapets nye berøringsfrie kortleser i serien 509 og de to nye motoriserte online-leserne 528 og 521 i NoKey-familien, høstet også
hyggelig omtale.

14 på Instruktørkonferansen
Ni bedrifter var representert da Foreningen for sikkerhetsfaglig undervisning arrangerte Instruktørkonferansen 2016.

Samfunnnssikkerhet:
Sikkerhetskultur – HMS-arbeidet som plattform for å utvikle god sikkerhetskultur
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

Kriminalitet og sikring:
Kun ni prosent anmelder IT-angrep til politiet
Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har en fast spalte om kriminalitet og sikring.

Juss og arbeidsmiljø:
Når Arbeidstilsynet varsler tilsyn i bedriften
NHO Service sin faste spalte om juss og arbeidsmiljø.

Bransjenytt

  • Leverer Munch-sikkerhet for 40 millioner
  • Magnus Boge til Detec AS
  • Gjennomgår interne retningslinjer

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS