Aktuell Sikkerhet 5/2018 er ute nå

Oneco tar opp konkurransen med de etablerte og etablerer en ny og landsdekkende sikkerhetsdivisjon. Dette og mye annet kan du lese om i årets femte utgave av Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 5/2018 kan du lese om følgende:

LEDER

Skremmende
– Når Stortinget tilsynelatende ikke skjermer våre folkevalgtes datautstyr på en skikkelig måte, er det heller ikke å vente at private og offentlige virksomheter for øvrig har datasikkerheten på stell.
Oppsummeringen av Mørketallsundersøkelsen, praksisen på Stortinget og ikke minst enkelte statsråders bruk av tjenestetelefon på utenlandsreiser er eksempler som tilsier at potensialet for bedring er stort hos de fleste av oss.
Les lederartikkelen her

VAKTHOLD

5.000 taxfree-tyverier avslørt av systematisk kamerabruk
Butikktyvfanger Roar Myhrer og hans kolleger anmeldte i høst tyveri nummer 5.000 fra taxfree-butikkene på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vi ville aldri oppnådd slike resultater uten butikkeierens vilje til å satse stort på sikkerhetskameraer, sier Myhrer.

Vaktselskap utvider med teknikk
Vaktselskapet Toma Security satser i økende grad på tekniske sikkerhetsløsninger, og sikter mot en årsomsetning på 50 millioner kroner. Selskapet har siden juli vært under ledelse av Arne Rud, tidligere sjef i Infratek Security Solutions.

Vekter dømt
En vekter stjal kamerautstyr og elektronikk verdt godt over 100.000 kroner fra arbeidsgiverens kunde. Da han møtte i tingretten måtte han også svare for bruk og oppbevaring av narkotika. Vekteren ble dømt til å avtjene 90 timers samfunnsstraff.

SIKKERHET

Prisvinner i balanse
Ospa-vinner Tor Langrud er opptatt av balansen. Det vil si sikkerhetstiltak som er gode nok, men som ikke blir så tunge at de lammer virksomheten.
– Jeg er ikke større enn at jeg synes dette er artig, sier Tor Langrud – som ikke er vant til oppmerksomhet, og som sjelden oppsøker den.
Tor Langrud, som blant annet har bakgrunn både fra politiet og Forsvaret, er seniorrådgiver i Helsedirektoratet.
De øvrige vinnerne av Ospa 2018 er Roar Thon, Asbjørn Ringstad, Secure Practice og Jan Helge Kaiser.

Klare for å angripe sikkerhetsmarkedet
Med Jahn Gulbrandsen som salgssjef, satser Oneco AS på en egen divisjon for sikkerhet. Selskapets landsdekkende tilstedeværelse er noe av det som skal bidra til suksess i høysikkerhetsmarkedet, sier Gulbrandsen, som var storkunde-direktør i Stanley Security før han begynte i Oneco.

IT-SIKKERHET

– Trenger arenaer for å skape et robust digital-samfunn
– Gapet må tettes. Det satses langt mindre på utdanning og kompetanse innen IT-sikkerhet enn på innovasjon og utvikling. Det sa direktør Jack Fischer Eriksen i Næringslivets Sikkerhetsråd under presentasjonen av den ellevte Mørketallsundersøkelsen.

Forbedring hele tiden
– Forbedring, forbedring, forbedring. Olav Melteig vender stadig tilbake til forbedringen når han skal forklare hvorfor Brønnøysundregistrene arbeider så godt med sikkerheten. Brønnøysundregistrene ble tildelt Fidusprisen under åpningen av Nasjonal Sikkerhetsmåned.

TEKNIKK

Lærer bort kombinasjonen teknikk og vakt
27 år etter at Gert Erik Engelien begynte som vekter i Securitas, sa han opp regiondirektørjobben til fordel for utfordringer i Australia. Som country president bidrar han til å innfri selskapets mål om betydelig vekst i landet.

Vil løfte Mobotix til nye høyder
Med Stein Kjetil Sveen i spissen, satser Konica Minolta på overvåkingskameraer fra tyske Mobotix.
– Vi ser at dette er et viktig og godt forretningsområde for oss, sier Sveen – som i sommer kom til Konica Minolta fra salgsdirektør-stilling innen teknikk i Securitas.
Japanske Konica Minolta eier mer enn 60 prosent av den tyske kameraprodusenten.

Sitecom satser bredere
Sitecom satser bredere enn før innen sikkerhetskameraer. Kompetanseheving ved samtlige ti avdelinger er et av virkemidlene som skal sikre vekst. – Sitecom har 130 medarbeidere, og teknikerne våre er tilgjengelige i hele landet. Vi vil i større grad bruke Ole Rune Mykjålands kompetanse ute på avdelingskontorene og på større anlegg, noe som vil styrke vår samlede posisjon ytterligere, sier Stian Salamonsen.

Velger Securitas
Securitas er fra nyttår tilbake som valgt leverandør av teknisk sikring til Trondheim kommune. Rammeavtalen verdsettes til cirka ti millioner kroner årlig.

LMC utvider
Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos Last Mile Communication. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansette enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou.

Byttet jobb etter 14 år
Kaare Koren Røvig begynte i høst i EET Europarts. Der er han business development manager. Han kom fra Elektronix, og startet i sin tid karrieren i Varslingssystemer. Han har blant annet også jobbet i Hafslund Sikkerhet og Infratek Security.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Når har arbeidstakere krav på redusert arbeidstid?
Arbeidsmiljøloven hjemler i enkelte tilfeller krav om redusert arbeidstid. I advokatspalten gjennomgår advokat Eva Schei fra NHO Service og Handel vilkårene.

SAMFUNNSSIKKERHET

– Filmbransjens samfunnsbidrag gjennom katastrofefilmer
Norske katastrofefilmer er et potensielt stort bidrag overfor innbyggere i samfunnssikkerhet og beredskapsarbeid. Katastrofefilmer kan også gi et viktig bidrag til fagmiljøenes arbeid hvis disse blir brukt riktig.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Ett nytt sikkerhetspolitisk klima for verden og for næringslivet
– Norsk næringsliv befinner seg i et nytt sikkerhetspolitisk klima som preges av uforutsigbarhet og usikkerhet. Det er vanskelig å sikre seg mot ukjente trusler, men et godt sted å begynne er sikkerhetskultur og verdisikring, skriver Ingrid Ekse Svege på vegne av Næringslivets Sikkerhetsråd i deres spalte «Kriminalitet og sikring».

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS