Aktuell Sikkerhet 5/2019 er ute nå

Når Nokas bytter navn til Avarn Security, skifter Trond Nordstad til sin åttende uniformlogo.

Publisert

Trond Nordstad ble i høst tildelt medalje for lang og tro tjeneste av Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Utmerkelsen fikk han for sine 30 år i Nokas.

– Formelt sett er det ikke helt riktig at jeg har jobbet tre tiår i Nokas, men selskapet jeg begynte å jobbe i for 30 år siden er gjennom oppkjøp og navnebytter blitt til Nokas. Den første lønnsslippen jeg fikk som det sto Nokas på, kom i 2014, sier Nordstad.

Du kan lese mer om Nordstad og Nokas i Aktuell Sikkerhet 5/2019. I tillegg finner du dette:

Leder:
Ta godt vare på menneskene
«Samtidig som det er helt avgjørende å henge med når det gjelder teknologiske fremskritt, er det viktig å fortsatt ta godt vare på menneskene som utfører manuelle tjenester.»
Les lederartikkelen her

UDI sikrer data i nytt sikkerhetssenter
Utlendingsdirektoratet har knyttet seg til et nytt, døgnbemannet sikkerhetssenter i Oslo. – Et ledd i profesjonaliseringen vår, sier sikkerhetssjef Ronald Barø.

– Vi skal brette opp ermene og forbedre resultatene
Vidar Berg ledet for noen år siden arbeidet med å rette opp den skakkjørte økonomien i G4S. Nå skal han, som ny konsernsjef i Nokas, snu resultatene der. – Jeg fortalte nylig de ansatte at vi ikke tjente penger i fjor. Overraskende mange trodde meg ikke.

– Målet er å vokse, men ikke for enhver pris
– Avarn Security kommer til å bli et rendyrket sikkerhetsselskap. Vi skal hevde oss i konkurransen om å være «best in class». Det er mitt ansvar å oppnå resultater som tåler sammenligning med de aller beste, sier konsernsjef Vidar Berg.

– Tanken på livene vi redder varmer godt i hjertet
– Det er med oss som med ansatte i andre yrkesgrupper; også vi går lei innimellom. Men jeg er generelt veldig glad i jobben min, og koser meg hver eneste dag, sier Trond Nordstad etter 30 år i det som i dag er Nokas – og snart blir Avarn Security.

EET vokser innen sikkerhet
EET Europarts feiret solid fremgang i sikkerhetsmarkedet da de for fjerde gang inviterte til «EET Fun Expo» med påfølgende oktoberfest. Nærmere 70 leverandører deltok med stands på arrangementet.

Gode resultater fra turnusforsøk
Større fleksibilitet og bruk av langvakter har gitt bedre muligheter til kombinasjon jobb og familie, og har bedret arbeidsmiljøet, viser forsøk i staten.

Cyberkrim, klimautfordringer og reisesikkerhet på Sikkerhetskonferansen
Norsk Sikkerhetsforening byr på historier fra virkeligheten når de setter datasikkerhet og cyberkrim på dagsorden under sin kommende sikkerhetskonferanse. – Vi vil synliggjøre sårbarheter og bruke dem til positiv læring.

Droner, datasikkerhet og fårikål
Norsk Sikkerhetsforening har hvert år siden 2013 arrangert medlemsmøte i Bergen. Oppmøtet der er i gjennomsnitt like stort som på møtene i «sikkerhetshovedstaden » Oslo.

Satser på hat-trick uten anmerkninger
Alarmstasjonen som Securitas har i Oslo, er den største som sertifiseringsorganet VDS noen gang har godkjent. Når den på nyåret skal sertifiseres for tredje gang, satser sikkerhetsselskapet på et realt hat-trick i form av null anmerkninger.

Demokratiets sikkerhetsleder
Han skal beskytte dem som styrer landet, men ikke overdrive. – Vi skal ikke komme i konflikt med det åpne, politiske huset som er så viktig for demokratiet, sier seksjonsleder Pål Munck på Stortinget.

– Her kommer det ikke inn noe uten at det er kontrollert
Stortinget blir fra nyttår underlagt sikkerhetsloven, men for sikkerhetsseksjonen innebærer ikke disse formelle endringene noen stor praktisk betydning.

Håper å doble antall ansatte på få år
Westec AS håper å vokse fra ni til 20 ansatte de neste fire årene. Bergensfirmaet ser lyst på fremtiden og gleder seg over en pågående avtale med Bergen kommune.

NSR-direktør om reisesikkerhet:
– Ikke oppløftende Norsk næringsliv er for dårlig til å ha retningslinjer for egen digital reisesikkerhet. Det kommer frem i Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge for 2019.

Sikrer trøndermuseum fra Hedemarken
Onsite Security er mest kjent for sin suksess innen brannsikring av avfalls- og resirkuleringsanlegg. Nå er de også på full fart inn i museums-verden med sine innovative løsninger.

– Vi detekterer, verifiserer og kan slukke fra vår egen vaktsentral
– Systemet vårt er basert på moderne sensorteknologi som gir tidlig varsling i vår bemannede vaktsentral. Derfra iverksetter vekterutdannede operatører nødvendige tiltak, sier Jomar Thoresen i Onsite Security.

Stoppet svindel-transaksjoner verdt 725 millioner
Antisvindelgruppen i DNB stoppet i fjor 725 millioner kroner før de rakk å havne i feil hender. Nylig ble banken hedret med Fidusprisen fordi fagjuryen mener de er best når det gjelder informasjonssikkerhet.

Forlater Oneco – går til konkurrent
Knut Erik Melstrøm ble kun ti måneder i Oneco. Nå vil han, som direktør for teknologifag, gjøre sin nye arbeidsgiver mer synlig i sikkerhetsmarkedet.

Da Trond fra beredskapstroppen våknet opp lam, sa kona:
– Dette skal vi klare sammen!

Det var ikke et aktivt idrettsliv og tjenesten i beredskapstroppen som snudde opp-ned på Trond Hammers liv. Det var en helt annen hendelse som satte ham i rullestolen.

Fagartikkel
Samling eller spredning ved evakuering?
De tradisjonelle samlingsplassene avvikles for å unngå at ansatte blir sårbare «skyteskiver» på forhåndsdefinerte områder. Finnes det systemer som lokaliserer evakuerte og rømte når de ikke kan telles på samme måte som før?

Protesterer mot amerikansk svartelisting
Både Hikvision og Dahua protesterer kraftig mot at amerikanske myndigheter har lagt dem til «the Entity list».

Juss og arbeidsmiljø
Advarsel i arbeidsforhold - seks sentrale spørsmål
- Hva er en advarsel?
- Hva er formålet med en advarsel?
- Advarsel som grunnlag for oppsigelse
- Når kan advarsel gis?
- Hva skal stå i en advarsel?
- Hvor lenge kan advarsler oppbevares?
Advokat Hilde Mjønes Nielsen i NHO Service og Handel svarer på de viktigste spørsmålene omkring advarsler.

Samfunnssikkerhet
Smart risikostyring:
Et viktig bidrag fra samfunnssikkerhetsfeltet når alt henger sammen med alt

Risikostyring i smarte samfunn er avhengig av å være sammenkoblet på en helt annen måte enn i dag. Aktører som tidligere ikke har hatt et naturlig samarbeid er nødt til å kommunisere og dele av sin kunnskap og erfaring til det beste for samfunnet. Ingen aktører kan alene bringe frem et helhetlig risikobilde – alt henger sammen med alt.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS