Aktuell Sikkerhet 6/2018 er ute nå

Stendals El AB etablerer egen virksomhet med salgsorganisasjon og lager i Norge. Det skjer under ledelse av Anders Møller, som sammen med fem kolleger skal øke svenskenes markedsandel her til lands. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 6/2018 her.

Publisert

I årets siste utgave av Aktuell Sikkerhet kan du lese om følgende:

LEDER:

Imponerende samarbeid
«2018 er året der den private sikkerhetsbransjen og politiet i hele Norge for alvor satte ut i praksis avtalen om å samhandle.»
Les lederartikkelen her

VAKTHOLD

Flere består vekteropplæringen
Halvparten av de som tok vekteropplæring de første tre månedene i år, strøk på første eksamensforsøk. Nå gleder bransjen seg over at strykprosenten er nede i 17 prosent.

ARRANGEMENTSSIKKERHET

Sikkerhetsstandard for store by-arrangementer
Sykkel-VM i Bergen viste hvor viktig det er: Nå skal beredskapssjef Ivar K. Lunde lede arbeidet med å lage en egen standard for risikostyring av store arrangementer i byer.

– Sikkerhet: En forutsetning for god scenekunst
Da Thore Næss ble sikkerhetssjef ved Den norske Opera & Ballett, hadde han aldri sett en eneste forestilling. – Etter 11 år må jeg innrømme at jeg fortsatt ikke har sett så mange. For meg er en sikker gjennomføring overfor publikum og utøvere det viktigste.

SAMFUNNSSIKKERHET

– Den neste, store hendelsen er ukjent
Den neste, store hendelsen kommer helt overraskende og er muligens noe som vi ikke har begreper om i dag, spår Jan Helge Kaiser. Fylkesberedskapssjefen i Vestfold har fått sikkerhetspris for det gode samarbeidet med næringslivet.

TEKNIKK

Utvider med brannalarmsystemer
I tre av de fire siste årene har Proxll tapt penger, men for 2019 råder det igjen optimisme. Nå satses det blant annet stort på brannalarm i selskapet som tidligere het Sønnico Teknikk.

Utvikler app for enklere hverdag
– Vi skal forenkle arbeidsdagene for både vektere, vaktselskaper og ikke minst kundene deres. Det sier Robert Glærum og Jørgen Storeng som snart slipper appen Secmap ut i sikkerhetsmarkedet.

Lederkabalen er lagt
Stellan Johansen er ansatt som leder for Oneco Technologies sin nye nordiske sikkerhets-satsing. Sjefen hans blir tidligere kollega Knut Erik Melstrøm, som fra 1. desember leder selskapets IKT-divisjon.

LÅS OG BESLAG

Forventer norsk vekst med svensk etablering
Stendals El AB etablerer egen virksomhet med salgsorganisasjon og lager i Norge. Det skjer under ledelse av Anders Møller, som sammen med fem kolleger skal øke svenskenes markedsandel her til lands. Step er navnet som Stendals El AB har gitt sine elektriske sluttstykker og låsprodukter.
Firmaet hevder at det ikke finnes andre leverandører med så bredt utvalg som det sortimentet virksomheten selv har utviklet i Västerås hvor de holder til.

MESSE

Flytting til Lillestrøm ble suksess
AR Media forventer fullt hus og stormende jubel når de i mars åpner dørene til Sectech på Lillestrøm. Tidlig i desember var 42 utstillere klare, og arrangøren hadde igjen bare en håndfull ledige stands å by på til eventuelle etternølere.

FLYPLASSIKKERHET

Avinor forlenger med Nokas
Etter ti år på Gardermoen gir Avinor fornyet tillit til Nokas. – Oslo Lufthavn skal hevde seg i Europa-toppen når det gjelder gode passasjeropplevelser. Nokas er en viktig samarbeidspartner for å nå dette målet, sier Hans Bendik Eriksen i Avinor AS.

ADGANGSKONTROLL

Partnere besøkte Salto i Spania
Den tradisjonelle samlingen for Salto Systems-partnere gikk i år til selskapets hovedkvarter i Spania.

FYSISK SIKRING

Øker satsingen på lavsikkerhet
Seca Solutions har levert hundrevis av porter og sluser på norske flyplasser. Nå satser Seca sammen med Dormakaba på å komme sterkere også på lavsikkerhet.

SKYDD

Nesten 10.000 besøkte Skydd
Engasjerte leverandører og nesten 10.000 besøkende gjorde Skydd til et av årets høydepunkter i norsk og svensk sikkerhetsbransje. Samtidig etterlyser mange utstillere flere nordmenn å vise produktene sine til.

KRIMINALITET OG SIKRING

Norsk næringsliv – et mål for hybride trusler?
«Fake news», manipulasjon, sabotasje, cyberangrep og hackeroperasjoner er noen eksempler på hybride operasjoner rettet mot statlige aktører og samfunn. Mye tyder på at lignende operasjoner skjer mot norsk næringsliv, og nå skal de kartlegges.
Det skriver Ingrid Ekse Svege på vegne av Næringslivets Sikkerhetsråd.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Nullprosentkontrakter – over og ut?
En lovendring som trer i kraft 1. januar 2019 vil i stor grad medføre at nullprosentkontrakter ikke lenger kan anvendes.
Advokat Tonje Thue Width fra NHO Service og Handel forklarer konsekvensene av lovendringen.

SAMFUNNSSIKKERHET

Redningshåndboken er publisert – førsteinnsatsen skal ikke forstyrres
Hovedredningssentralen har på sine nettsider publisert «Håndbok for redningstjenesten». Distribusjonslisten med nærmere 25.000 mottakere bekrefter hvor omfattende redningstjenesten er i Norge.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS