Aktuell Sikkerhet 6/2019 er ute nå

Security Divas er stedet der alle vil hverandre så inderlig vel, konstaterer initiativtager Tone Hoddø Bakås.

Publisert

Bakås er glad for at konferansen har gitt kvinner flere rollemodeller.

– På Sikkerhetsfestivalen for litt mer enn ti år siden ble det sagt at «jaja, så er vi bare ti prosent damer denne gangen, også». Det ble ofte poengtert, forteller Tone Hoddø Bakås.

Hun hadde arbeidet i IT og i informasjonssikkerhetsmiljøet i mange år.

– Jeg hadde aldri tenkt på at jeg er dame – jeg tenkte at jeg er en fagperson. Det var ikke noe jeg tenkte på før det var sagt høyt fra talerstolen over flere år. Så begynte jeg å telle selv og så hvor få damer vi var, forteller hun til Aktuell Sikkerhet.

I årets siste utgave av Aktuell Sikkerhet kan du lese om historien til Security Divas. I tillegg finner du dette:

Leder:
Kvinnene blomstrer
«Kvinner skal ikke behøve å ha sin egen konferanse fordi de føler seg utilpass på arrangementene hvor menn dominerer. Men all den tid dame-konferansen er like etterlengtet i dag som før oppstarten, så applauderer vi at Security Divas lever videre.»
Les lederartikkelen her

– Det er sånne øyeblikk Security Divas gir
Det sterkeste minnet Security Divas-initiativtaker Tone Hoddø Bakås sitter igjen med selv, er fra kontreadmiral Louise Dedichens foredrag for snart fire år siden.

Ønsker vekst i Sverige
Focus Security ønsker økt satsing i Sverige, og var eneste norske utstiller på Sectech i Stockholm.

– Kortreiste låser øker muligheten for påvirkning
Grossisten Boyesen & Munthe har det siste året økt salget av Safetronprodukter med 23 prosent. Tidligere i vinter fikk nærmere 20 av deres kunder fra låsesmedfaget stifte nærmere bekjentskap med den svenske produsenten.

– Ordreboka fylles raskt
– De tre stjernene i logoen viser antall ganger Odd Møller har startet ny låsesmedvirksomhet. Skjoldet symboliserer den tryggheten vi skal gi kundene, sier Glenn Elton. Om få dager åpner han Viken Lås og Sikkerhet AS i Møllergården i Drammen.

Involverer ungdom i ROS-forberedelser:
Nær halvparten frykter skoletrusler og terror Fylkesmannen i Vestfold og Telemark tar Regjeringen, FNs barnekonvensjon og plan- og bygningsloven på alvor. Derfor lytter de til ungdommens bekymringer og perspektiv i arbeidet med det nye fylkets risiko- og sårbarhetsanalyse.

– Pensjonert, men fortsatt yrkesaktiv i inn- og utland
Trygve Lauritzen har mer enn 40 års erfaring fra sikkerhetsbransjen. Han pensjonerte seg tidligere i år, og ble i høst hedret med Ospa-prisen Lifetime Achievement Award.

Sikret Lillehammer-OL
I tillegg til at Trygve Lauritzen har delt mye av sin kompetanse med bank- og museumsverdenen, er også idretten tilgodesett med hans sikkerhetsmessige engasjement. Både profesjonelt og på dugnadsbasis.

Smedvig Eiendom om GK Sikkerhet-leveranse til Site 4016:
– De så et potensiale ingen andre så

GK Sikkerhet utvikler sikkerhetsløsninger til Site 4016 utenfor Stavanger. Der etablerer Smedvig Eiendom en smart-klynge for bygg- og anleggsbransjen med nytenking, utvikling og kunnskapsutveksling i fokus.

Lanserte STid-samarbeid på Sotera Talk
– Hvor høy sikkerhet trenger vi? Denne tittelen satte Sotera Solutions på sitt første arrangement i serien «Sotera Talk». Resultatet ble en formiddag der nærmere 40 fremmøtte delte kompetanse og bygde relasjoner for fremtidig sikkerhetsarbeid.

Ny aktør satser på Last Mile
Vaion er en fersk teknologiaktør i sikkerhetsbransjen som satser på distribusjon gjennom Last Mile AS. Selskapet har ambisjoner om å lede an globalt med sine intelligente og proaktive overvåkingsløsninger.

Nye produkter og etablering i England
12 år etter at Erik Ødegård etablerte HeatSec AS i Norge, utvider han virksomheten med eget selskap i England. HeatSec LTD har allerede fått tilsvarende distribusjons- og partneravtale med Flir Systems som HeatSec AS har i Norge.

Mister 39 flyplasser og 750 vektere til Nokas
Daglig leder Dorothy Billett erkjenner at det er et nederlag å ha mistet sikkerhetsleveransen til 39 av 42 flyplasser. Nå er hun opptatt av at 750 Securitasmedarbeidere behandles skikkelig i overføringen til Nokas Aviation Security.

Vant pris for nytt kamera
Med sin 3000i-serie satser Bosch i et lavere prissegment enn de tradisjonelt opererer i. Men, nylig kom påminnelsen om at produsenten fortsatt lager svært avanserte sikkerhetskameraer. Det skjedde da de vant Innovasjonsprisen under Sectech i Sverige.

Deichman velger Toma
Når Oslos nye hovedbibliotek åpner i Bjørvika til våren, er det etter planen vektere fra Toma Security som ivaretar sikkerheten. Vaktselskapet ble nylig tildelt oppdraget som er priset til cirka seks millioner kroner i året.

– Her skal distributørene trene seg enda flinkere
Dahua tilbyr skoleplass til norske partnere og installatører. Den kinesiske produsenten har etablert en egen opplæringsavdeling i hensikt å optimalisere installasjonsarbeidet ute hos sluttbrukerne.

Comeback i sikkerhetsbransjen
Tidligere Nokasdirektør Petter Falch Pedersen er på full fart inn igjen i sikkerhetsbransjen. Gjennom selskapet Rackit skaper han en ny standard innen boligbygging, sikkerhet og smarthusteknologi. Nå er landets største dør- og vindusprodusent, NorDan, også med på laget.

Juss og arbeidsmiljø
Nye varslingsregler - igjen?
Den 1. januar 2020 trer nye regler om varsling i arbeidsmiljøloven i kraft. De "gamle" varslingsreglene har eksistert noen år og bør være kjent for de fleste arbeidsgivere. Hva innebærer de nye reglene?

Samfunnssikkerhet
Risikostyring i smarte byer
– Digitalisering av Samvirkeprinsippet
(Fortsettelse fra utgave 5/2019) Smarte byer gir nye utfordringer og muligheter som krever et helhetlig perspektiv for å lykkes med utvikling av motstandsdyktige og trygge samfunn. Altfor mange offentlige og private aktører har kunnskap om risikoområder uten nødvendigvis å ha delt informasjon seg imellom.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS