GPS-sporing resulterte i at politiet kunne finne igjen en "teletiner" verdt en halv million kroner (illustrasjonsfoto).
GPS-sporing resulterte i at politiet kunne finne igjen en "teletiner" verdt en halv million kroner (illustrasjonsfoto).

Reddet av GPS-sporing

Tyvegods på Østlandet verdt en halv million kroner ble raskt funnet igjen takket være sikring i form av GPS-signaler.

Publisert

Den fornærmede i saken er Veflen Entreprenør som forberedte graving i forbindelse med legging av fiberkabel på Flisa i Hedmark.

De hadde satt opp et mobilt Heatwork (HW3600) varmekraftverk for å tine bakken gjennom natta, og da maskinføreren kom på jobb morgen etter var utstyret fjernet.

– Vi kontaktet leverandøren for å få sporet det mobile varmekraftverket. Det viste seg at det var flyttet fra Kaffegata på Flisa til et område et par mil unna, sier daglig leder Hans Otto Veflen til At.no.

Området som GPS-signalene kom fra var avlåst og dekket av snø. Etter å ha fått bistand av politiet til å komme seg inn, konstaterte både lovens håndhevere og Veflens ansatte umiddelbart at varmekraftverket ikke var der.

Men GPS-signalene levnet liten tvil, varmekraftverket var nærmere enn som så. Litt snømåking oppklarte saken, og plutselig åpenbarte både «teletineren» og hengeren den sto på, seg.

– Det viste seg at tilhengeren var forsøkt gjemt og begravd under en stor snøhaug. Heldigvis hadde tyven tatt seg bryet med å dekke den til med en presenning før den ble gravd ned, så tilhengeren var i god stand, sier Veflen til Østlendingen.

Relaterte saker fra Aktuell Sikkerhet:

Skan-kontroll vokser på sporing

Tatt etter GPS-jakt

Powered by Labrador CMS