Ståle Raa er tilbake i låsesmedbransjen og vil omsette for 300 millioner kroner i løpet av få år (foto: Privat).
Ståle Raa er tilbake i låsesmedbransjen og vil omsette for 300 millioner kroner i løpet av få år (foto: Privat).

Ståle Raa tilbake i lås-bransjen

Så fort karantenetiden etter Låsservice-salget til Assa Abloy utløp, kom Ståle Raa tilbake til låsesmedbransjen. Nå kjøper bergenseren Låssenteret AS, og innen fem år ser han for seg en omsetning på 300 millioner kroner.

Publisert

– Jeg har ikke fylt 50 år ennå, og bør kunne gi full gass i minst ti år til, smiler Ståle Raa – som også har sikret seg en avtale om kjøp av Norsk Låsservice og Møre Beslag AS.

Norsk Låsservice og Møre Beslag har virksomhet i Ulsteinvik, Ålesund, Molde, Kristiansund og Volda. Disse omsetter årlig for cirka 75 millioner kroner til sammen.

Raa har også sikret seg Låssenteret Montasje AS i Bergen, samt Låssenteret Montasje AS i Stavanger. Disse to, sammen med Låssenterets opprinnelige avdelinger i Arendal og Oslo, er det i år forventet at vil omsette for 49 millioner kroner.

– Det forventes at Låssenteret AS og Norsk Låsservice og Møre Beslag AS vil omsette for cirka 130 millioner kroner i 2017. Det er veldig bra og slettes ikke uoppnåelig. Per i dag har vi cirka 42 ansatte totalt sett, sier Raa.

Ståle Raa kjøpte Låsservice AS, Vestlandets eldste låsesmedforetak, i 2001. Da han i 2013 solgte Låsservice, inkludert morselskapet Safeguard Group AS og Hydrea AS, for mellom 230 og 250 millioner kroner til Assa Abloy, hadde omsetningen gått opp fra 3,6 millioner kroner til 211 millioner kroner. Resultatet i Låsservice isolert sett var på nærmere 23,3 millioner kroner.

I dag er Låsservice fusjonert inn i Certego som også eies av Assa Abloy.

– Nå om dagen vurderer jeg mellom fem og ti selskaper som etter mitt syn bør få plass på det vinnerlaget som Låssenteret AS kommer til å bli. Jeg er veldig glad for at Arve Karlsen ville selge sin solide virksomhet til meg, og planen er selvsagt å bygge den til å bli en stor privateid aktør i låsesmedbransjen, sier Raa.

Låssenteret AS vil fortsatt være et Trio Ving Sikkerhetssenter, men Ståle Raa understreker at de også samarbeider med blant andre DormaKaba.

– Som sagt er det realistisk å omsette for 300 millioner i året i løpet av 2021. Jeg tør påstå at potensialet faktisk er større, sier han.

Som Aktuell Sikkerhet skrev tidligere i år, endret Låsesmedmester Arve Karlsen i Arendal navnet på virksomheten sin til Låssenteret AS. Det skjedde samtidig som han åpnet avdeling i Oslo. Denne ledes av Knut Kildahl som hoppet av fra Låsservice da fusjonen med Certego skulle realiseres.

Arve Karlsen har passert 67 år og ønsker å trappe ned etter 47 år i bransjen. Etter salget til Ståle Raa fortsetter han virksomheten i sitt personlige selskap Safeservice Arve Karlsen.

– Det er mange som har vært på meg for å få kjøpe låsesmedvirksomheten min, men ingen av dem kunne skilte med alle de positive egenskapene som Ståle Raa representerer. Han var derfor den eneste som var aktuell til å overta. Det begrunner jeg med at han i tillegg til å være faglig dyktig, er svært flink til å ta vare på menneskene. Han teller ikke bare penger, men bryr seg om de ansatte. For meg er Ståle Raa den eneste jeg ønsker at skal videreføre livsverket mitt, sier Arve Karlsen.

– Men, det er veldig rart å ha solgt. Selv om jeg skal fortsette med safer, setter jeg liksom en strek over en betydelig epoke av livet mitt, sier Arve Karlsen.

Powered by Labrador CMS