aktuell sikkerhet forside 1/2024
Den siste utgaven av Aktuell Sikkerhet er spekket med nyheter og reportasjer du neppe vil gå glipp av. Grunder Ståle Raa er en av dem vi skriver om.

Ståle Raa:

– Det har vært krevende, og inn­satsen har sin pris

Ståle Raa liker å lykkes med ting som andre anser som umulig. Det forteller han om i den nyeste utgaven av Aktuell Sikkerhet. Der kan du også lese om det vellykkede samarbeidet Securitas har med Nav – og mye, mye mer.

Publisert

– Jeg liker å sette andre inn i nye funksjoner og gi slipp selv, sier Ståle Raa – gründeren bak Låsservice og Låssenteret.

2 x Bruvik

Årets første utgave av Aktuell Sikkerhet distribueres i disse dager til abonnentene. I magasinet forteller Raa om bedriftseventyrene han har bygd sammen med sine ansatte, og hvorfor han har overlatt lederansvaret til Fabian Bruvik.

Sistnevnte forteller hvordan han vil lede selskapet videre, og hans far – pensjonist Heikki Bruvik – snakker om hvordan han tok Ståle Raa inn i låsesmedfaget i 1993.

Har du ikke abonnement, eller klarer du ikke å vente til bladet kommer i postkassa, kan du lese e-magasinet her

Årets medarbeider

Lærling Fredrik Alexander Bye-Korslund er blant dem vi skriver om. Han er lærling i sikkerhetsfaget hos Arne Kvanvig og Leif Gunnar Bjørseth i Oslo rådhus.

I en artikkel om Securitas og Nav handler det også om rekruttering. Selskapet har svært god erfaring med mennesker som av ulike årsaker er i Nav-systemet. Dialog og forståelse mellom partene har resultert i en rekke ansettelser som både bedriften og medarbeiderne er meget tilfredse med. En som er ansatt gjennom Nav, er Ronny Stang-Blankvandsbråten. Han ble i fjor årets medarbeider i Securitas.

I magasinet kan du lese hva arbeidsminister Tone Brenna sier til Aktuell Sikkerhet om den innsatsen som Securitas legger ned for å bidra til inkludering og sysselsetting.

– Dagens krav til vekterutdanning gir ekstra store rekrutterings-utfordringer.

Det påstår Morgan Sæbø i en kronikk. Han har blant annet – siden 2003 – har vært aktiv i prøvenemnda. Et av flere forslag han har til veien videre, er et tettere samarbeid mellom bransjen og den videregående skolen.

AXS og XXL

– Vi skriver også om AXS; den leverandøruavhengige grossisten som etablerer seg i Norge. Daglig leder Atle Knudsen forteller om ambisjonene, og hvor mange ansatte han tror bedriften vil ha ved årsskiftet 2027/2028.

Kjell Inge Oftedal, som i 24 år jobbet i Clas Ohlson, er ny sikkerhetsdirektør i XXL Sport og Villmark. Ved å dele av sin brede kunnskap om sikkerhet, lover han å bidra til at kjeden skal tjene penger. I fjor tapte XXL svimlende halvannen milliard kroner.

– XXL er et norsk gründereventyr som jeg med spenning har fulgt siden starten i 2001. Når gleder jeg meg til å bli med på den videre utviklingen, sier han.

Dataangrep

Aktuell Sikkerhet var til stede på Security Divas tidligere i år. Den populære konferansen for kvinner i sikkerhetsbransjen levde en stund i usikkerhet om sin videre eksistens, men nå er det ikke tvil om at forumet lever videre i beste velgående. I tillegg lanseres et nytt mentorprogram. I fyldige reportasjer omtaler vi veien videre og flere av foredragene på årets Security Divas.

Vi gi blant annet et innblikk i hvordan Tomra praktiserte åpenhet da de måtte stenge pantemaskinene sine etter et dataangrep. Også Økokrims arbeid med bedragerier og ID-tyverier omtales. Det samme gjelder gjøvikbedriften Aiba som bruker kunstig intelligens for å avsløre overgripere på nettet.

Nav-leder drapstruet

– Ekstremvær kan ramme mobilnett og bredbånd, sier digitaliseringsminister Karianne O. Tung.

Det kan du lese mer om i en omtale av Nasjonal kommunikasjonsmyndighets analyser av risikoer og sårbarhet i Trøndelag.

Sikring av Nav er et viktig tema vi tar opp. Eli Grøtta, Nav-lederen som selv er blitt drapstruet, forteller om tiltak og rutiner som skal gjøre de ansattes arbeidsdag tryggere.

I fagartikkelen denne gang, gir NHO Service og Handel et innblikk i nye lovkrav til innhold i arbeidsavtaler.

Powered by Labrador CMS