Trond Karlsen (t.h.) skal fortsatt være daglig leder i Point Security etter at Kent Erik Korsell og Vectrocon kjøper bergensselskapet (foto: privat).
Trond Karlsen (t.h.) skal fortsatt være daglig leder i Point Security etter at Kent Erik Korsell og Vectrocon kjøper bergensselskapet (foto: privat).

Vectrocon satser i Bergen

– Vi gleder oss til å satse i Bergen. Oppkjøpet sikrer oss blant annet en mangeårig kontrakt med en betydelig aktør innen byens uteliv. Vi overtar en solid kundemasse og cirka 50 dyktige ordensvakter, sier Kent Erik Korsell i Vectrocon.

Publisert

Event- og ordensvaktselskapet som Kent Erik Korsell kjøper gjennom sitt oslobaserte Vectrocon AS, er Point Security AS som ble etablert så seint som på nyåret i 2014.

Point Security var inntil Korsells oppkjøp, som de ansatte ble informert om tirsdag kveld, eid av Ricks Holding AS. Sistnevnte er en stor aktør i Bergens utelivsbransje og ønsker ifølge Korsell å rendyrke dette. Derfor konkluderte Ricks for en tid tilbake at de ønsker å konsentrere seg om uteliv og ulike arrangementer, og heller kjøpe inn ordensvakttjenester.

Og den store kontrakten som Vectrocon får med på kjøpet, er nettopp utestedene og arrangementene som Point Security har hatt vaktholdet på de to siste årene. Disse oppdragene, som også inkluderer deler av Bergen Live, var viktige da Kent Erik Korsell gikk inn i kampen om å få overta selskapet i Bergen.

– Vi var flere som konkurrerte om Point Security, og representanter fra de største aktørene viste også interesse. Derfor er det deilig å konstatere at vi gikk av med seieren, noe som innebærer at Vectrocon igjen er tilbake i vestlandsbyen. Vi har nemlig hatt avdeling i Bergen tidligere også, sier Korsell.

Han opplyser at Point Security AS vil nå en omsetning på litt mer enn fem millioner kroner i 2015. Vectrocon forventer å omsette for 15,5 millioner kroner inneværende år, hvorav seks millioner kommer fra ordensvaktvirksomhet. Hver av de to selskapene har cirka 50 ansatte.

Mannskapsmessig blir dermed Vectrocon, inkludert Point Security som vil bestå som eget selskap, dobbelt så store. Også når det gjelder omsetning forventer Korsell å nærme seg en dobling sammenlignet med hva Vectrocon har hatt frem til nå.

– Vi kommer til å videreutvikle Point Security til å bli noe mer enn et ordensvaktselskap. På lik linje med hva Vectrocon tilbyr, vil også Point Security i fremtiden levere blant annet tradisjonelt mobilt- og stasjonært vakthold, innbruddsalarm, videoovervåkning, brannalarm, adgangskontroll, sentervakthold og kontroll- og svinntjenester. Dette gjør at jeg mener det er realistisk å nærme seg dagens Vectrocon-omsetning i Point Security. Målet det første året er å doble Bergens-omsetningen til ti millioner kroner, sier Korsell.

Vectrocon har hatt en omsetningsutvikling fra åtte til 15,5 millioner kroner de siste fem årene. Ifølge offentliggjorte regnskapstall for 2014 passerte resultatet før skatt halvannen million kroner på minussiden. Point Security hadde et minusresultat på nærmere 700.000 kroner før skatt. Korsell sier at resultatet i Vectrocon skyldes store investeringer og oppkjøp av alarmporteføljen til Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Når det gjelder situasjonen i Point Security har han en klar oppfatning om at minus skal snus til pluss så raskt som mulig, kanskje blir det en realitet allerede i 2015.

Kent Erik Korsell begynte som dørvakt i 1988 og noen få år etterpå begynte han som vekter på heltid. I tiden som fulgte var han med i oppstarten av flere selskaper, og i 2001 ble Vectrocon etablert i fellesskap med Bård-Steinar Sørum. Sistnevnte er en av fire som eier 30 prosent av selskapet. Korsell sitter selv på resten av aksjeporteføljen.

I tillegg til å være stolt over det brede tjenestetilbudet Vectrocon har bygd opp, gleder Korsell seg over den posisjon selskapet har hatt side det i 2007 bygde opp en betydelig kursvirksomhet. Vectrocon har også kunnet smykke seg med offentlig godkjenning som lærebedrift.

– Jeg har alltid hatt et langtidsperspektiv på det vi driver med. Fra å være den største ordensvaktaktøren i Oslo mellom 2007 og 2009, nedskalerte vi oss innenfor dette segmentet for igjen å kunne bygge selskapet opp igjen på en tryggere plattform bestående av flere områder innen sikkerhetsmarkedet. Det er vi på god vei til å ha lykkes med. Oppkjøpet i Bergen er en viktig brikke i denne strategien. Da vi for eksempel har klart å få svinnkontrollen i 50 Rema 1000-butikker i Oslo og 80 prosent av næringsmarkedet på Gjelleråsen, så vil det garantert være mulig å kunne utvide horisonten til Point Security i Bergen også, sier Korsell.

Trond Karlsen vil fortsette som daglig leder for Point Security og skal beholde eierandelen sin på ni prosent.

– Både Karlsen og de øvrige som arbeider i Point Security har et svært godt rykte i Bergen. Vi deler samme tankesett når det gjelder drift. Summen av dette, kombinert med utviklingen som Vectrocon har hatt de siste årene, gjør meg sikker på oppkjøpet blir en suksess, sier Korsell.

Powered by Labrador CMS