Helge Mikalsen Europris

Advarer butikktyver på flere språk

Europris advarer sine kunder mot butikktyveri. Det gjør de på flere språk.

Publisert

Sikkerhetsansvarlig i Europris-kjeden, Helge Mikalsen, sier at de advarer mot butikktyverier på plakater.

- Vi har plakater på urdu, engelsk, russisk og norsk for å vekke flest mulig. For oss er det viktig å informere alle om at butikktyveri kan gi dem problemer med asylsøknaden eller når de skal ha seg jobb, sier han.

Her betaler vi i kassen

I alle Europris-butikkene landet rundt vil du finne plakater med Helge Mikalsen iført politiuniform. Påskriften på plakaten lyder: Her betaler vi i kassen! Dette er et annet og viktig ledd i Mikalsens forebyggende sikkerhetsarbeid. Plakaten finnes også med informasjon på flere andre språk.

Ideen fra politiet

- Jeg har stor tro på den psykologiske effekten av plakaten, sier Mikalsen. Ideen hentet han fra sin tid som operativ uteleder i politiet. Erfaringsmessig senker alle bilister farten instinktivt når de oppdager en politibil langs veien. Mikalsens tanke var: Hvorfor ikke prøve det samme i butikken? Jeg er overbevist om at det får potensielle butikktyver til å tenke seg om både en og to ganger før de tar sjansen på å stjele fra butikken, sier han.

Inkluderende plakat

- Jeg har fått en del kritikk for å ha laget plakaten med språkene til våre nye landsmenn. Kritikerne hevder at dette stigmatiserer innvandrere i Norge. Dette er jeg ikke enig i, understreker Mikalsen. Tvert imot mener jeg plakaten heller er inkluderende. Alle, både innvandrere og nordmenn, har krav på å få vite at det å bli tatt for butikktyveri får strafferettslige følger. For en asylsøker kan konsekvensen bli at vedkommende ødelegger sin mulighet for å få oppholdstillatelse i landet. Vi gjør dem i virkeligheten en tjeneste ved å informere dem om dette på deres eget morsmål. Målet er jo å forhindre butikktyverier. Det er selvsagt det beste for alle parter, understreker han.

Powered by Labrador CMS