Color Line velger Avarn Security etter at Securitas nylig sa opp kontrakten med dem.
Color Line velger Avarn Security etter at Securitas nylig sa opp kontrakten med dem.

Color Line velger Avarn Security

For få dager siden ble det kjent at Securitas sier opp Color Line-kontrakten med virkning allerede fra førstkommende lørdag. Nå er det klart at Avarn Security overtar.

Publisert

For halvannet år siden vant Securitas konkurransen om sikkerhetsleveranser til Color Line. Den gang tapte Avarn Security, som hadde hatt oppdraget i flere år. Avarn Security het da Nokas.

Securitas gikk inn i kontrakten med datterselskapet PSS Securitas som en stor underleverandør.

I dag, få dager etter at Securitas flagget sin oppsigelse, offentliggjør Avarn Security at de allerede 7. mai er tilbake hos Color Line.

– Vi er både stolte og ydmyke over at Color Line nå ønsker oss tilbake som leverandør. Vi kjenner oppdraget godt gjennom mange års samarbeid. Det mener vi er viktig for å kunne kan påta oss ansvaret for dette betydelige oppdraget i løpet av kort tid, sier regionsdirektør Leif Nilsen i Avarn Security.

Avarn Security skal blant annet sørge for vakthold og vektertjenester om bord på de fleste Color Line-skipene. De vil også ivareta ISP-kontrollene på terminalene i Norge og i Strømstad i Sverige.

Avtalen har en varighet på tre år med mulighet for inntil to års forlengelse. I dag er leveransen amputert som følge av koronapandemien. Det er pandemien Securitas har begrunnet sin oppsigelse med.

– Så snart passasjertrafikken kommer i gang igjen, øker oppdragsmengden tilsvarende. Ved full drift får Avarn Security ansvaret for vakthold og vektertjenesten om bord på de fleste av Color Line skipene samt ISPS kontrollene ved terminalene deres i Oslo, Sandefjord, Larvik, Kristiansand og Strømstad. sier Nilsen.

Avtalen inneholder også andre tjenester som mobilt vakthold, alarmoverføringer til Avarn Securitys alarmstasjon og ulike beredskaps- og utrykningstjenester.

Konserndirektør i Color Line, Thomas Gudbjerg er godt fornøyd med å ha Avarn Security tilbake på skipene og terminalene.

– Vi setter pris på måten Avarn Security tok utfordringen da vi kom i en situasjon hvor vi raskt måtte få på plass en ny avtale. Avarn Security har god kompetanse og gode skussmål fra tidligere leveranser hos oss. Vi føler oss derfor trygge på at både passasjerene og mannskapene på våre skip fortsatt kommer til å oppleve at vakthold og vektertjenestene er godt ivaretatt når de fremover skal ut å reise med et av våre skip eller besøker våre terminaler, sier Gudbjerg.

Securitas sa nylig opp avtalen med Avinor. Også den oppsigelsen ble begrunnet med manglende lønnsomhet som følge av koronapandemien.

Powered by Labrador CMS