Slik kan det nye støyskjermingssystemet Garda X-Noise Wall se ut.
Slik kan det nye støyskjermingssystemet Garda X-Noise Wall se ut.

Kombinerer sikkerhet og støyskjerming

Garda Anleggsikring og X-Noise går sammen for å øke sikkerheten på og ved byggeplasser. Resultatet er et nytt støyskjermingssystem, som ifølge selskapene kan redusere støynivået med 20 dB.

Publisert

– Støy fra og på byggeplasser gir ikke bare redusert arbeidsmiljø og klager fra naboer, men øker også risikoen for ulykker, slår Garda Anleggsikring fast.

Som en stor aktør innen mobile sikringssystemer, har de derfor gått sammen med X-Noise som gjennom mange år har arbeidet med støyreduserende løsninger. Felles erfaringer og kunnskap har ført frem til produktet Garda X-Noise Wall som består av panel som absorberer støy på begge sider av veggen.

– Også de som er på innsiden skjermes for trafikkstøy, vind og innsyn fra forbipasserende. De stive panelene gir enkel og trygg bruk, da de er brannsikre og har en vekt på kun 13 kg. De er produsert i et gjenvinnbart materiale og er derfor et miljøvennlig alternativ. Panelene er tilpasset Garda sine vektblokker, som gir et stødig fundament som er lett å flytte på. Løsningen kan benyttes f.eks. enten som en gjerdelinje for å skjerme naboer og forbipasserende, eller isolere støykilde som for eksempel kompressor og sag inne på et område, heter det i en pressemelding.

– Reduksjon av støy eller uønsket lyd generelt i næring og industri, har resultert i stor bedring av arbeidsmiljø, som i sin tur gir økt trivsel, lavere sykefravær og bedre effektivitet. Altså en lønnsom investering, hevder Tor Henning Gulbrandsen i X-Noise.

– Miljødirektoratet beskriver støy som en forurensing etter forurensningsloven, og målet er at støyproblematikk skal forebygges og reduseres slik at hensyn til menneskers helse og trivsel blir ivaretatt. Helse, miljø og sikkerhet er hovedfokuset for de løsningene vi i Garda Anleggsikring leverer til bygge- og anleggsplasser, og det å nå kunne tilby et produkt i samarbeid med X-Noise som på en god og enkel måte ivaretar arbeidsmiljøet for ansatte i vår bransje, ser vi fram til å levere, sier salgssjef Thomas Nielsen, i Garda Anleggsikring.

Det nye støyskjermingssystemet vil ifølge leverandøren raskt og enkelt kunne redusere støynivået med 20 dB.

Her kan du lese om Gardas videreutvikling av styringsenheten Garda SmartService:

Jon Ola Stokke overtok som konsernsjef i Garda Sikring i høst:

Powered by Labrador CMS