Dormakaba AS har ansatt ny daglig leder. Ståle Hamnvik, som kommer fra Tools, begynner ved årsskiftet.
Dormakaba AS har ansatt ny daglig leder. Ståle Hamnvik, som kommer fra Tools, begynner ved årsskiftet.

Ståle leder Dormakaba videre

Ståle Hamnvik blir ny daglig leder for Dormakaba i Norge. Han er i dag salgsdirektør for Tools.

Publisert

– Hamnvik har lang ledererfaring og solid bakgrunn innen salg. Slike egenskaper er viktige for den som skal lede vår norske virksomhet videre.

Det sier Kenth Granljung som er senior vice president region Scanbalt i Dormakaba. Han har dessuten ledet selskapet i Norge fra i sommer da Jørn Fragge sluttet som landssjef.

Dormakaba AS sin nye leder jobber i dag i Tools AS hvor han begynte i mai 2016. Etter halvannet år som regiondirektør, ble han salgsdirektør. Tools markedsfører seg som landets ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell.

Hamnvik har også erfaring fra rollene som administrerende direktør i Maskin K. Lund AS, direktør i Nobel og ulike stillinger i Aggreko.

– Vår nye norske leder har vist at han er god på ledelse innen produkt, service og kompliserte tekniske løsninger – ikke minst rettet mot store offentlige aktører som blant andre Forsvaret, Sykehusinnkjøp og Avinor. Dette er løsningskunder som vi fortsatt har fokus på etter sommerens salg av prosjektinstallasjons-virksomheten, sier Granljung.

Nevnte salg til Låssenteret var en tilpasning av den norske virksomheten i retning av konsernets generelle forretningsmodell.

Ansettelsesprosessen av ny Norges-sjef startet i sommer, parallelt med at salget ble offentliggjort.

– For oss har det aldri vært noen forutsetning at den nye lederen skulle ha erfaring fra lås og beslag. Det som er avgjørende for oss, er at den vi ansetter har god forståelse av hvordan byggebransjen fungerer, sier Granljung – og legger til:

– Ståle Hamnvik har den forståelsen. Han er godt kjent med mekanismene som eksisterer, og vil garantert lede Dormakaba i Norge stabilt og trygt inn i fremtiden, sier Kenth Granljung.

Den nye sjefen, som opprinnelig er fra Furuflaten i Lyngen kommune, er bosatt i Oslo. Han skal ha kontor på Luhrtoppen på Lørenskog, og tiltrer stillingen ved årsskiftet.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev da Ståle Raa realiserte kjøpet 1. september:

Powered by Labrador CMS