Aktuell Sikkerhet 5/2020 er ute nå

Bjarte Hatlenes har i 20 år lykkes som liten utfordrer i det norske sikkerhetsmarkedet. Jubileet feirer han med å presentere et nytt adgangskontrollsystem fra New Zealand.

– Ingen spesialløsninger. Kun ett system og en plattform. ICT er rett og slett genialt, og kan brukes både i næringslivet og til private formål.

Det sier Bjarte Hatlenes om det nye adgangskontrollsystemet han så smått har begynt å presentere for det norske markedet.

Dette kan du lese mer om i Aktuell Sikkerhet 5/2020. I tillegg finner du dette:

Arbeidsgiverne kan ikke leve med tvilen

LEDER: «Noen historier er fortalt. De beskriver arbeidsavtaler som ligner husmannskontrakter, og forteller at mange vektere har så små stillinger at de aldri vil kunne få innvilget boligfinansiering.»

Europamesterskap i smittevern

Terje Stewart Marriott er klar til å håndtere smittevernet for et helt europamesterskap. Smittevernarbeid bygger på akkurat samme tankegang som annen beredskap, sier sikkerhetssjefen i Trondheim Spektrum.

– Plass til 12 000 gjester på det meste

Med mange deltakerland som både er rødmerket og helt utenfor EU- og EØSområdet, må arrangørene jobbe på en helt annen måte enn med et åpent mesterskap tilsvarende forrige EM i Trondheim Spektrum. Det var håndball-EM for herrer så sent som i januar i år.

Overtar GK Sikkerhet

Tre år etter at GK Norge etablerte GK Sikkerhet, går selskapene hver sin vei. Svein H. Dahle og Kenneth Furesund skal overta og lede GK Sikkerhet som et rendyrket sikkerhetsselskap – under nytt navn.

– Jeg har stor sympati med vekterne som streiker

DEBATT: Jeg har gjennom mitt arbeid fulgt vekterbransjen tett siden 2012. I løpet av de årene har jeg sett flere endringer som har påvirket rekrutteringen av vektere fram til i dag.
Debattinnlegg skrevet av Kato Stokkan.

50 nyansettelser innen sikkerhet

Første oktober i fjor ble Knut Erik Melstrøm ansatt i Caverion for å styrke selskapets satsing innen sikkerhet. Nå forberedes 50 nyansettelser, og i løpet av 2021 forventes en dobling av sikkerhetsomsetningen.

Stor politi-kontrakt til Caverion

Caverion Norge skal levere adgangskontroll, TV-overvåking og innbruddsalarm til samtlige bygg i politi- og lensmannsetaten, samt til Politiets Sikkerhetstjeneste.

Ny Norsis-sjef varsler store endringer

– Om et år kommer Norsis til å se helt annerledes ut. Senteret kan ta en enda tydeligere rolle. Det mener den nye sjefen, som vil gjøre Norsis til navet i et uoversiktlig sikkerhetsmiljø.

Oneco til topps i UiO-konkurranse

Universitetet i Oslo velger Oneco Technologies som leverandør av all teknisk sikkerhet de neste årene. Sistnevnte vant både på kvalitet og pris i anbudskonkurransen som nylig ble avsluttet.

Ingeborg Beslag & Låssystemer om anbudskonkurranser:

– Ikke lenger nok å være tradisjonell låsesmed Låsesmed Ingeborg Haukerud nøyer seg ikke med å levere lås, beslag og adgangskontroll til Jessheim bad. Sammen med sine ansatte sørger hun også for alarmanlegg og videosikring i Ullensaker kommunes nye signalbygg.

Investerer i prosjektledelse: – Forbereder vekst

Jessheim bad fremstår som en byggeplass der håndverkerne er godt i gang med finalen. Når badets 128 dører tas i bruk på nyåret, er det Ingeborg og hennes ansatte som kan ta æren for at de åpner seg.

Beskytter tog mot rein og reinen mot tog

Garda Sikring er i gang med nok en strekning med viltgjerde langs Nordlandsbanen. Jobben er krevende på glatt fjell, forteller daglig leder Sturla Rooth i Røa Gjerdefabrikk.

– Skånet for alvorlige hendelser

– Det er et veldig naturskjønt område, men krevende å arbeide i. Det er forskjell på å jobbe på flatmark og i mye av terrenget langs Nordlandsbanen; på blankskurt fjell og steinur.

Aktuell Sikkerhet

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Praktisksikker hetshjelp til kommunene

De hjelper kommunene når sikkerheten er truet. Kommune-Csirt skal ikke bare rope varsko – den ferske organisasjonen skal også gi praktiske råd.

– Raskere inn i sikkerhetsfaget

Nå skal elevene fordype seg i sikkerhetsfaget tidligere. Utdanningsdirektoratet håper flest mulig har innspill til de nye læreplanene som er ute på høring.

Første-innsats vs andre-innsats vs tredje-innsats
Behov for systematisering

Innsatsnivåer blir ikke ivaretatt fullt ut i beredskapssystemer. Systematisering og inkludering av innsatsnivåer har et potensial til å øke den samlede beredskaps-, mobilitets-, og håndteringsevne.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Klare grenser for lønns- og feriepengetrekk

Arbeidsmiljøloven setter klare grenser for adgangen for arbeidsgiver til å foreta trekk i lønn og feriepenger. Artikkelen gjennomgår når arbeidsgiver kan gjennomføre trekk i lønn og feriepenger.
Advokat Laust Kristian Poulsen, advokat i NHO Service og Handel.

Lister for smittesporing kan være personvernfeller

Korona gjør at alle som er til stede på ulike arrangementer må registreres. Mange arrangører er ikke klar over hvilket ansvar de har for slike lister.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Nytt om navn
Nyheter om folk i bransjen

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Powered by Labrador CMS